Haberler

Hastalıkların Tespit Uzmanı Nükleer Tıp

Güncelleme:

Kanser, tümör ve beyin ile ilgili birçok hastalığın tespitinde önemli bir yer tutan nükleer tıp, DEAH 3 yıldan bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

Kanser, tümör ve beyin ile ilgili birçok hastalığın tespitinde önemli bir yer tutan nükleer tıp, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (DEAH) 3 yıldan bu yana hizmet vermeye devam ediyor.

DEAH'ın Nükleer Tıp Ünitesi onkolojik, nörolojik ve ortopedik hastalıkların tespitinde kullanılıyor. Diyarbakır İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu özellikle iç organlardaki hastalıkların teşhisinde nükleer tıbbın önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Kurtoğlu, "Nükleer tıp hem teşhis hem de iyot tedavisi gibi bazı uygulamaları gerçekleştiren bir birim. Burada hastalarımızın ağrısız ve 3 boyutlu görüntüleme cihazlarımızla hastalıklarının tespit edilmesini sağlıyoruz. Ünitemiz 2011 yılından bu yana hizmet veriyor. Eskiden bölge halkı bu gibi önemli tetkikleri yaparken büyük şehirlere gidiyordu. Ancak Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde son bir yılda 30 bin hastaya hizmet veren Nükleer Tıp Ünitemiz teknik donanımı ile bu ihtiyacı karşılıyor" dedi.

Türkiye Atom Enerjisi standartlarına uygun olarak tasarlanan DEAH Nükleer Tıp Ünitesi, radyoaktif hasta bekleme odası, enjeksiyon odası, 2 adet radyo aktif madde hazırlama odası, efor odası, gamma kamera odası, çekim odası, 2 adet rapor odası, doktor ve personel odalarından oluşuyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title