Haberler

Hakkari Üniversitesi'nden 7 Aylık Değerlendirme

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ebubekir Ceylan, "Türkiye'de, Kürtçe öğretmenlik bölümünün açılması için YÖK'e ilk başvuruda bulunan üniversiteyiz" dedi.

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, " Türkiye'de, Kürtçe öğretmenlik bölümünün açılması için YÖK'e ilk başvuruda bulunan üniversiteyiz" dedi.

Kentte göreve başladığı 7 aylık süre zarfında yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili toplantı düzenleyen Prof. Dr. Ceylan, çalışmalarını slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Ceylan, üniversitede, YÖK tarafından onaylanan 14 yeni bölüm, fakülte ve yüksekokul açıldığını belirterek, yeni bölümlerin açılması için de öğretim elemanına ihtiyaç olduğunu söyledi.

"Türkiye'de, Kürtçe öğretmenlik bölümünün açılması için YÖK'e ilk başvuruda bulunan üniversiteyiz" diyen Ceylan, YÖK'ün onaylamasının ardından Kürtçe öğretmenliği bölümünü de kısa sürede açacaklarını ifade etti.

Halkla bütünleşen bir üniversite olma hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Ceylan, bundan dolayı da rektörlük girişindeki güvenlik turnikelerini kaldırarak öğrencilerin ve vatandaşların üniversitenin tüm birimlerine rahatlıkla ulaşmasını sağladıklarını kaydetti.

Ceylan, kente daha faydalı bir üniversite olmak için çalıştıklarını belirterek, bu yıl yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıya Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halit Demir, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet Bingöl, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İsmail Çatal, meclis başkanı Cemal Erip, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek başkanları, öğretim üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: AA / Yerel

Hakkari Üniversitesi Ebubekir Ceylan Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title