Haberler

François Yakan Vali Koçak'ı Ziyaret Etti

Mardin’e gelen Keldani Asuri Cemaat Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Mgr. François Yakan, Vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti.

Mardin'e gelen Keldani Asuri Cemaat Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Mgr. François Yakan, Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

Keldani Asuri Cemaat Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Mgr. François Yakan ve beraberindeki heyet, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti. Nezaket ziyareti şeklinde gerçekleşen görüşmede Vali Koçak ile Mgr. François Yakan bir süre sohbet etti. Tarih boyunca bu topraklarda dinler ve diller kardeşliğinin yaşandığını belirten Vali Koçak, "Bu topraklarda Babil döneminden bu yana din ve dil olarak çok zenginlik göstermiştir. Bölgemiz bir arada yaşama kültürünün formülünü üretmiş ve dünyaya da örnek olmuştur. Anadolu'da 3 tane Artuklu şehri vardır biri Elazığ Harput'ta, birisi Mardin ve diğeri de Hasankeyf olarak gözükmektedir. Artuklu şehirlerinin özelliği birleştirici olmasıdır. Bu bölge beraber kardeşçe yaşamayı dünyaya örnek teşkil etmiş bir bölge olmaktadır. Barış, insanların bir arada huzurla yaşadığı, insanların birbirine saygı gösterdiği birbiriyle yaşamaktan mutlu olduğu düzenlerdir. Mardin' de bunun sembollerinden biridir ve barışçıl özelliğini güçlendirerek devam ettirecektir. Sizlerin ziyaretini de bunun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şehirde çalışmaktan son derece mutluyum" dedi.

Bütün gelişmelerin insan hukuku için yapıldığını belirten Yakan ise, "Ortadoğu'da en laik ülke Türkiye olduğu gibi diğer komşu ülkelere de örnek olmaktadır. Gelişmemiş ülkelerin orta çağ zihniyetinden çıkmaları ve kendilerini geliştirmeleri için Türkiye gelişmiş ve örnek bir ülke olarak bir köprü oluşturabilir" diye konuştu. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title