Haberler

Eyüp'ten Gostivar'a Sıla-i Rahim Yolculuğu

Eyüp Belediyesi, Alibeyköy'de yaşayan Gostivarlıları soydaşlarıyla bayramlaşmaları için Makedonya'ya uğurladı.

Eyüp Belediyesi, Alibeyköy'de yaşayan Gostivarlıları soydaşlarıyla bayramlaşmaları için Makedonya'ya uğurladı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı yazılı açıklamada, bayram öncesi proje konusunda vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, Gostivarlıların birkaç gün de olsa yakınlarını ziyaret etme imkanı bulacağını aktardı.

Memleketlerini görememiş gençleri ve yaşlıları teşvik edeceklerini anlatan Aydın, "Gostivarlı hemşehrilerimiz, bayram dolayısıyla bir otobüsle belediyemizin katkılarıyla yola çıkıyorlar. Birkaç gün de olsa yakınlarıyla hasret giderecekler, memleketlerini görecekler. Biz bunu başlattık. Bundan sonra belki memleketlerini hiç görmemiş gençlerimizin, memleketini özlemiş yaşlıların gitmesini teşvik ediyoruz. Daha sonra da Gostivar'dan buraya akrabalarının gelmesini teşvik edeceğiz. Daha sonra yine kültürel iş birliğini geliştirmek için festival gibi projelerimiz olacak. Böylece gönül köprülerimizi daha sıklaştıracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, Makedonya ve Bosna Hersek odaklı projelerinin devam edeceği bilgisini vererek, Balkanlar'da yaşayan halkların tüm dikkatinin Türkiye'de olduğunu vurguladı.

Balkan halklarının Türkiye'yi hami olarak gördüğüne dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

"Onun için bize çok dua ediyorlar. Çok seviyorlar, çok istiyorlar, çok mutlu oluyorlar. Orada kurban kesecek olan hemşehrilerimiz var. Bu sene değişik bir uygulama yaptık. Akrabaları ile hemşehrilerimiz değişik duygularla kurban kesecekler. Birbirini görmeyen akrabaları kurban vesilesiyle buluşturacağız."

Kaynak: AA / Yerel

Remzi Aydın Makedonya Gostivar Eyüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title