Haberler

Esogü'de "Sınav Kaygısıyla Baş Etme Yolları" Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (Esogü), "Ergenlik Döneminde Aileye Yaklaşım, Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yolları" Konulu Bir Konferans Gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ), "ergenlik döneminde aileye yaklaşım, sınav kaygısı ve baş etme yolları" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

ESOGÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nın düzenlediği konferans Prof. Dr. Necla Özdemir Toplantı Salonu'nda yapıldı. Öğrenci ve velilerin ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin yaptı. Öğrencilerin beklentileri hakkında konuşan Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülten Seber'in ardından, Dr. Serkan Bilgiç de, sınav kaygısı ve baş etme yolları, sınav kaygısı nedir, sınav nedir, korku ve kaygının farkı, kaygının sebebleri, kaygının etkileri, kaygıyı azaltan faktörler, kaygı ile başa çıkma teknikleri hakkında bilgiler verdi.

Psikolog Özlem Akarsu ise, sınav kaygısında ebeveyn tutumuna işaret ederken, olumlu tutumlar, aşırı baskıcı ve otoriter anne baba tutumu ile anne babanın mükemmelliyetçi, tutarsız, pasif, olumlu tutumlarının çocuğa etkileri, anne babaya tavsiyeler ve çocuğun öğrenmesini kolaylaştırmak için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

(HÖ-MŞ) 18.04.2008 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title