Haberler

Eskişehir'de Deprem Tatbikatı

Eskişehir Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesine yer alan GEA Arama Kurtarma Grubu, deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Eskişehir Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesine yer alan GEA Arama Kurtarma Grubu, deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Batıkent Mahallesi'nde gerçekleştirilen tatbikat, zorlu hava şartlarına rağmen, yoğun bir katılımla yapıldı. Tatbikatta, eğitim süresince katılımcılara verilen teorik bilgilerin doğru bir şekilde hayata geçirilmesi sağlandı. İlgili bölgede yer alan enkaz alanında, katılımcılara arama kurtarma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan ekipmanların tanıtımı ve kullanımı anlatıldı.

Daha sonra, takımlara ayrılan katılımcılar, senaryo gereği enkaz altında kalan iki yaralıyı gerekli çalışmaları yaparak canlı olarak kurtardı.

GEA eğitmenlerinden Özcan Küçük, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu belirterek, bu konuda hazırlıklı ve eğitimli olmak için bu tür çalışmaların gerekliliğini vurguladı.

Küçük, bu konuda eğitim almak ve bilinç sahibi olmak isteyen herkesi Eskişehir Aktiffelsefe Dernek binasına davet etti. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title