Haberler

Engelli Bireylerden Engellenmeyen Bireylere Projesi

Proje kapsamında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce EDES (Engelliler Destek Programı) kapsamında yürütülen "Engelli Bireylerden Engellenmeyen Bireylere" projesi çerçevesinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Tuncay, Aynur Bilgin, Bülent Ağaç, İbrahim Taş ve Nusret Bulut, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Yazıcı, törende yaptığı konuşmada, projede yer alan ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje yürütücüsü Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nihat Dülgeroğlu ise Rehberlik ve Araştırma Merkezinde görevli öğretmenlerden oluşan proje ekibinin, il merkezindeki tüm ortaokul öğrencilerine simülasyon gözlükleri, koltuk değnekleri, tekerlekli sandalyeler de kullanarak rehberlik etkinliği olarak sunum yaptığını belirterek, proje kapsamında 8 bin 500 materyalin öğrencilere verildiğini, yarışmalara katılan 154 öğrencinin tümüne dereceleriyle bağlantılı 326 adet malzemesi ile ödüllendirildiğini, ödül ve katılım hediyelerinin öğrencilerin okullarına gidilerek verildiğini söyledi.

Dülgeroğlu, öğrencilerin okullarında yapılan ödül törenlerinin büyük ilgi uyandırdığını ve teşvik edici olduğunu ifade ederek, engelliliğe ilişkin farkındalık kazandırmaya amaçlayan projenin başarılı olduğunu ve amaçlarına çok büyük oranda ulaştığını kaydetti. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Ahmet Tuncay Murat Yazıcı Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title