Haberler

Ekinci, Kanaat Önderleriyle Memleket Meclisinde Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memleket Meclisi Platformu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelip Şanlıurfa ve Eyyübiye ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Memleket Meclisi Platformu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelip Şanlıurfa ve Eyyübiye ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Eyyübiye'ye yapılacak olan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi veren Başkan Ekinci, son olarak Memleket Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Ekinci açıklamasında, "Eyyübiye çok zor bir ilçedir. Nüfus bakımında Şanlıurfa'nın en büyük ilçesidir. Diğer taraftan da sorunlar anlamında en büyük sorunların olduğu bir ilçedir. Bir tarafta tarihi ve turisttik yerlerimiz var. Bunlar bizim için önemli kazançlar, ciddi bir sermayedir. Bunun da ötesinde gerek ilçemizdeki nüfusun sosyal ekonomik durumu, gerek yaş durumu, gerek dezavantajlı bir bölge olması nedeniyle gençlerin, toplumun karşılaştığı sıkıntılar bir belediye başkanı olarak bizleri çok zorluyor. 370 bin nüfuslu, yaş ortalaması 19.4 olan bir ilçe. Merkezde 36 mahalle var. 21 mahallede plan yok ve tamamında imar yok. Tamamında gecekondu tarzı bir yerleşim var. Yine kendi ilçemizde kiralayacağımız bir bina bulamadık. Sebebi de iskan olmadığı içindir. İskan olmayınca kiralayamıyorsunuz. Şu anda Kızılay binası boşaltıldı, orayı kiraladık. İlçe nüfusunun 370 bininin dar gelirli oluşu da bizler için bir handikap. Bu ilçede 57 bin aile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına kayıtlıdır. Aile bireylerini hesaba kattığımız zaman nüfusun yüzde 70'i resmen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ekinci Şanlıurfa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title