Haberler

Ege Bölgesi İnanç Önderleri Sempozyumu Başladı

Cem Vakfı İzmir Şubesi Tarafından Düzenlenen Ege Bölgesi İnanç Önderleri Sempozyumu Başladı

Cem Vakfı İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Ege Bölgesi İnanç Önderleri Sempozyumu başladı.

İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapılan sempozyumun açılışında konuşan Cem Vakfı İzmir Şube Başkanı Ali İhsan Şahin, mayıs ayında Anneler Günü dolayısıyla düzenledikleri bir hayır yemeğine her din ve inançtan insanın katıldığını gördüklerini ve bu nedenle böyle bir sempozyum düzenlediklerini söyledi.

Sempozyumda konuşan Protestan Baptist Kiliseleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çevik, Türkiye'de Alevilerin sorunlarının çözülememesinin kendisini üzdüğünü ifade ederek, Aleviliğin Anadolu'nun göz bebeği olan bir kültür ve inanç bütünü olduğunu belirtti.

Temsil ettiği inançla Alevi ve Bektaşi kültürü arasında benzerlikler bulunduğuna dikkati çeken Çevik, her zaman müşterek çalışmaya hazır olduklarını bildirdi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de yaptığı konuşmada, dinler arası diyaloğun kendilerinin haddini aşan bir şey olduğunu, dinleri o dini getiren peygamberlerin temsil ettiğini ifade etti.

Bugünkü insanlığın görevinin dindarları, kültürleri bir araya getirmek, dostluk bağlarını geliştirmek, bağnazlığı öldürmek olduğunu kaydeden Özgündüz, 'Birbirimize ayna olmak durumundayız' dedi.

Alevi-İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce ise 'dinler kavramı'nı insanların ürettiğini belirterek, 'Peygamberler, insanlara hakikati getirdi, ancak anlayanlar yanlış anladı, problem burada' diye konuştu. Bu arada öğleden sonra yapılacak oturumla sona erecek sempozyuma, daha önce bildirilmesine rağmen İzmir Valisi Cahit Kıraç katılmadı.

(ALK-MV-SEM) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title