Haberler

Dünya Ruh Sağlığı Günü

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından Dünya Ruh Sağlığı Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen etkinlikte kronik ruhsal bozukluğu bulunan hastalara hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin faaliyetleri anlatıldı.

Programın açılış konuşmasını Halk Sağlığı Müdür Mustafa Kutlu yaparak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin bir yıldan beri faaliyete başladığını ve temel hedefin kişinin sosyal çevreden ayrılmadan becerilerinin artması ve sosyal hayatın aktif bir parçası olması olduğunu söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbı Hizmetler Daire Başkanı Süleyman Kılınç ise modernizmin toplumun ruh sağlığını olumsuz etkilediğini, kalabalıklar içerisinde yalnızlığın yaşandığını vurguladı.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ise, beden sağlığının yanında ruh sağlığının da önemine dikkat çekerek, toplumda ötekileştirilen psikiyatri hastalarının toplumun içinde daha fazla yer alması gerektiğini aktardı.

Açılış konuşmasını yapan diğer kişilerde ruh sağlığının önemine işaret etti.

Açılış konuşmaların ardından Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sorumlusu Uzm. Dr. Emel Koyuncu Kütük, sunum yaparak ruh sağlığı merkeziyle ilgili bilgiler verdi.

Emel Koyuncu Kütük, ruh sağlığı hastalarının ekonomik, sosyal, hukuki, tıbbi ve eğitim boyutlarından bahsetti.

Fiziksel Aktiviteler ve Sağlıklı Yaşam Derneği başkanı Zeynel Abidin Deneri ise, ruh sağlığı hastalarına uygulanan fiziksel aktivitelerin faydalarını anlattı.

Konuşmalar sonunda ruh sağlığı merkezinde resim, ebru ve takı tasarım kurslarında yapılan ürünler sergilendi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title