Haberler

Çermik'te Otopark Sorunu Çözülebilir

Güncelleme:

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yıkılacak eski hükümet konağının yerinde, yer altında çok katlı otopark yapılması isteniyor.

Diyarbakır'ın Çermik İlçesinde her geçen yıl artan araç sayısı, ilçenin en önemli sorunu otopark olarak ortaya çıkmaya başladı. Yıkılacak eski hükümet konağının yerinde, yer altında çok katlı otopark yapılarak sorunun çözüle bileceği, böylece ana caddelere gelişi güzel araç park edilmesinin de önüne geçileceği belirtiliyor.

Özellikle Hükümet Konağının bulunduğu ana caddenin Çüngüş kavşağına kadar olan güzergâh ile yeni sebze hali, Cumhuriyet İlköğretim okulu, Saray hamamı çevresinde araçlardan geçilemediğini, çarşı içerisinde araç yoğunluğunda gidilemediğine dikkat çeken vatandaşlar, ilçenin en büyük sorunlarından birinin park sorunu haline geldiğini söyledi.

Park sorununu çözmek için önümüzdeki günlerde resmi korum ve kuruluşların yeni hükümet konağına taşınması ile yıkılacak olan mevcut binanın yerine, çok katlı yer altı otopark yapılabileceğini bildiren vatandaşlar, şöyle konuştu;

"Bu konuda yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz. Mevcut hükümet konağının yerinde yer altına yapılacak çok katlı otopark hem ana caddelere gelişi güzel araçların park edilmesini önleyecek hem de işletmeciliği kiraya verilerek önemli gelir elde edilecek. Böylece ilçenin en büyük sorunu haline gelme durumunda olan sorun da ortadan kalkacak. İlçemiz araç yoğunluğunun getirdiği görüntü kirliliği ortadan kalkacak. Özellikle turizm sezonu da göz önüne alındığında araç sayısının daha da artacağı dikkate alındığında çok katlı otopark yapılması, soruna çözüm getirilmesi öncelik konumuna geldi. Bu konuda ilçemizin sorunlarını çözmek için yoğun çaba içerisinde olan Kaymakam Mimar Sinan Batmaz'ın gereğini yapacağına inanıyoruz"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Çüngüş Çermik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title