Haberler

Bursa'da Ruhsatsız Maden Ocaklarına Ceza Yağdı

Bursa'da, Ruhsatlı Alanı Dışında Faaliyet Gösteren 6 Ocak Sahibine 1 Milyon 710 Bin YTL Para Cezası Uygulandı.

Bursa'da, ruhsatlı alanı dışında faaliyet gösteren 6 ocak sahibine 1 milyon 710 bin YTL para cezası uygulandı.

İl Özel İdaresi tarafından ruhsat verilen 54 maden sahası, Sağlık Ve Çevre Yönetim Daire Başkanlığı denetim elemanları tarafından kontrol edilerek, maden sahalarına gerekli uyarılarda bulunuldu.

Maden şirketlerinin kendilerine tahsis edilen alanların dışına çıkmaması ve çevreye zarar verilmemesi adına gerçekleştirilen denetlemelerde çalışma koşullarının tehlike doğurabileceği konular da göz önünde bulunduruldu.

Yapılan denetlemeler sonucunda ruhsatlı alan dışında faaliyet gösteren 6 adet ruhsat sahibine maden kanununun ilgili yasa maddesi gereğince toplam 1 milyon 710 bin YTL para cezası uygulandı.

Sağlık ve Çevre Yönetim Daire Başkanı Dr. Yaşar Dursun Ay “ Yapılan denetimlerde kurallara uymayan kum- çakıl ocağı sahiplerine gerekli uyarılarda bulunduk. Rutin denetimlerimiz halen devam etmektedir daire başkanlığımızca ilimiz sınırları dahilinde üretim yapan kum – çakıl ocaklarının tamamı ruhsatlandırılarak kayıt altına alınmıştır. Ruhsatsız olarak kum ve çakıl üretimine kesinlikle izin verilmeyecektir. Denetimlerimiz bu yönde ağırlıklı olarak devam etmektedir” diye konuştu.

(ET-İHS)

10.09.2007 18:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title