Haberler

Batman Sığınmacılar Ve Mülteciler İçin Güvenli Bir Liman Oldu

Güncelleme:

Batmanda, başta Suriyeli sığınmacılar başta olmak üzere çatışmalardan ve iç savaştan kaçarak gelenlerin sayısı 50 bini buldu.

50 bin insan Batmana sığındı

Suriye, Irak, Afganistan ve çevre ülkelerden kaçan yabancı uyruklu sığınmacılar ve Nusaybin, Cizre, Şırnak, Yüksekova ve diğer yerleşim birimlerinde çatışmalardan kaçarak İlimize gelenlerle beraber 50 bin insan Batmana sığınmış oldu.

ÇOĞUNLUK YABANCI UYRUKLULARDA

İlimizde, çoğunluğu Suriye uyruklu yaklaşık 21 bin mülteci bulunuyor. İç savaşın yaşandığı Suriye'de hayatta kalmak amacıyla Türkiye'ye giriş yapan ve İlimiz merkeze gelerek geçici ikamet belgesi alan Suriyelilerin sayısı 20 bin 350 olarak açıklandı. Ayrıca, Irak, Afganistan ve Pakistan uyruklularla beraber sayı 21 bini buldu.

ONBİNLERCE İNSANIMIZ MÜLTECİ HAYATI YAŞIYOR

Yabancı uyruklu sığınmacılar dışında Temmuz 2015'ten beri süren şehir çatışmaları nedeniyle çevre il ve ilçelerdeki vatandaşlar da güvenli liman olarak gördükleri Batman'a sığınıyor. Şırnak, Cizre, İdil, Silopi, Nusaybin ve Sur'dan yaklaşık 10 bin aile, Batman'a geldi. Bazı mağdur aileler akrabalarının yanına yerleşirken, çoğunluk ise Suriyeliler gibi şehrin yoksul mahallelerinde kiraladıkları evlerde kalıyor. Ailelerin gıda, ev eşyası ve giyim gibi temel ihtiyaçları, kentteki Sivil Toplum Kuruluşları ve yardım kuruluşlarınca karşılanıyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title