Haberler

Aydınlı İş Kadınlarından Özgecan Cinayetine Kınama

Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) üyeleri, Mersin’de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan’ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) üyeleri, Mersin'de öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Dernek üyeleriyle birlikte düzenlediği toplantıda Özgecan'ı anan Aydın İş Kadınları Derneği Başkanı Belgin Çekmen, "20 yaşında canımız Özgecanımız kadın olduğu için acımasızca katledildi. Gencecik,daha hayatının baharında olan Özgecan'a yaşamayı çok gördüler. Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün artarak devam ettiği bir toplum da yaşıyoruz. Aile içinde kadın ve erkeğe biçilmiş kalıplarla ve kadını birey olarak görmeyen anlayışla yetişen çocuklar, yaşamı boyunca şiddet uygulamaya eğilimli olmaktadırlar. ve neticesinde de sadece kadın oldukları için eziyet gören ve öldürülen gencecik canlar elimizden gitmektedir. Kadın önce insandır; kadınların dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp, gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan,bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeden, yanından geçen birinin kendisine taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, işyerinde güvenle yaşayabilmesi gerekmektedir. Bunun için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmelidir. -Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için gerekli tedbirleri almalı ve yasal düzenlemeleri yapmalıdır. Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen eylemler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aydınlı Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title