Haberler

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nin Resmi Açılışı Yapıldı

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan,"Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi uluslararası arenada da kılavuz niteligˆinde bir hastane." dedi.

Yeditepe Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan,"Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi uluslararası arenada da kılavuz niteligˆinde bir hastane." dedi.

Yeditepe Üniversitesi Hastaneler Grubu'nun 8. s¸ubesi olan Kos¸uyolu'ndaki hastanesinin resmi açılıs¸ında konuşan Dalan, mikropları öldüren ve hiçbir insan hücresine zarar vermeyen, Yeditepe Üniversitesi Laboratuvarları'nda dünyada bir ilk olarak gelis¸tirdikleri bor esaslı molekülü, kapı kollarından yer dös¸emesine, elektrik prizlerinden duvar boyalarına kadar mobilya ve ekipmanlarında uygulattıklarını söyledi.

Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi'nin uluslararası arenada da kılavuz niteligˆinde bir hastane oldugˆunu belirten Dalan, şunları kaydetti:

"Hastanelerin mikrobu sıfıra indirmek için minimum mobilya ve dekorasyona sahip olmaları gerekiyor. Hastanelerimizin hiçbirinde gösteris¸li bekleme salonları, oymalı koltuklar, halı dös¸emeleri, kadife perdeler gibi detayları göremezsiniz. Çünkü bu detaylar hastanede mikrop barındırır ve enfeksiyonu tetikler. Hastanelerimizde mikrobu istemedigˆimiz için gereksiz hiçbir s¸eyi hastanemizde göremezsiniz. Biliyorum ki ileride tüm hastaneler bizim hastanelerimizi kılavuz alacak."

Dalan, mikrop barındırmaması ve kolay temizlenmesi için hastanedeki tüm kös¸eleri iç bükey veya dıs¸ bükey olarak tasarladıklarını belirtti.

Türkiye'de, yine bir ilk olarak Yeditepe Üniversitesi'nin her iki hastanesinde de yıkanabilir yataklar bulunduğunun altını çizen Dalan, "Hasta odadan çıktıktan sonra, yatak yüksek sıcaklıkta suyla yıkanıyor, özel bir maddeyle dezenfekte ediliyor ve yeni hasta tertemiz yatagˆına geliyor. Yalnızca bu dezenfeksiyon ve mikrobu kırma is¸lemi için 30 milyon lira yatırım yaptık. Ayrıca her iki hastanemizde de havalandırmalarda antimikrobiyal filtreler bulunuyor." s¸eklinde konus¸tu.

Dalan, egˆitimden aldıkları güçle, sagˆlık alanındaki çalıs¸malarını sürdürdüklerini ve Türkiye'de ilkleri gerçekles¸tirmeye devam ettiklerini söyledi.

Dalan, "1996 yılında Yeditepe Üniversitesi'nin kurulus¸unu takiben sagˆlık yatırımlarımızı önceliklendirdik. Üniversite hastanelerimiz üzerine çalıs¸maya bas¸ladık. Her zaman son teknolojiyi takip ederek yüksek kalitede sagˆlık hizmetini halkımıza ulas¸tırmayı hedefledik." diye konuştu.

Hastanelerinde, kendileri için her zaman ön planda insan sagˆlıgˆı anlayıs¸ının olduğunu bu hastanede de bunun devam ettiğini belirten Dalan, "Mevcut 7 s¸ubemizde birçok yeni teknoloji ve uygulamayı hayata geçirmis¸tik. Bugün de dünya standartlarının üzerinde bir hastaneyi ülkemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Sagˆlık alanında önemli yatırımlar gerçekles¸tiriyoruz"

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl de her gün daha iyisini gerçekles¸tirmek üzere sagˆlık alanında önemli yatırımlar gerçekles¸tirdiklerini söyledi.

Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün sahip oldugˆumuz bas¸arının temelinde aras¸tırmaya verdigˆimiz önem ve topluma hizmet etme misyonumuz yer alıyor. Tıp bilimine yön veren kis¸ileri açıklayan aras¸tırmaya göre, dünyanın ilk 100 hekimi arasında yer alan Prof. Dr. Gazi Yas¸argil, Prof. Dr. Fahrettin Keles¸temur ve Prof. Dr. Muzaffer Degˆertekin'in de Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde yer almasından gurur duyuyoruz."

Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi, 675 milyon lira yatırımla hizmete açıldı

Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi, 675 milyon lira yatırımla hizmete sunuldu. Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi, yaklas¸ık 35 bin metrekare kapalı alanda, 6'sı yogˆun bakım olmak üzere 180 yatak kapasitesiyle, dokuz ameliyathanesi, 100'e yakın uzman ve akademisyen hekim kadrosuyla hizmet veriyor.Prof. Dr. Gazi Yas¸argil, Prof. Dr. Ugˆur Türe ve ekibinin hizmet verdigˆi Yeditepe Üniversitesi Kos¸uyolu Hastanesi, özellikle nörolojik bilimler ve onkoloji alanında ihtisas merkezi konumunda.

Beyin cerrahisi, kanser cerrahisi, medikal onkoloji, çocuk kemik iligˆi nakli, eris¸kin kemik iligˆi nakli, ortopedi, gögˆüs cerrahisi, KBB, genel cerrahi, gastroenteroloji, nükleer tıp, giris¸imsel radyoloji gibi alanlar, yüksek teknolojiyle donatılmıs¸ güçlü brans¸lar arasında yer alıyor.Hastanenin beyin cerrahisi ameliyathanesinde bulunan ve Türkiye'nin ilklerinden biri olan, Magic yazılıma sahip 3 Tesla I·ntraoperatif MR cihazı ameliyat esnasındaki MR çekimini 24 dakikadan 4 dakikaya indiriyor.

Onkoloji hastalarına multidisipliner yaklas¸ımla tanı, tedavi, psikolojik destek, diyet egˆitimi, agˆrı tedavisi, tamamlayıcı tıp hizmeti sunuluyor. Yüksek teknolojiye sahip Giris¸imsel Radyoloji ünitesinde, beyindeki anevrizmadan, diyabetik ayagˆa kadar pek çok hastalık tedavi edilebiliyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title