Haberler

Yaşayan Efsaneler Vefa Programı"

Sancaktepe Belediyesi'nin, Galatasaraylı eski futbolcular İlyas Tüfekçi ve Erhan Önal için organize ettiği "Yaşayan Efsaneler Vefa Programı" gerçekleştirildi.

Levent'teki bir otelde düzenlenen geceye Erhan Önal katılırken, sağlık sorunları nedeniyle geceye katılamayan İlyas Tüfekçi'nin yerine kızı İlkin Tüfekçi organizasyonda yer aldı.

Gecede, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Sportif AŞ. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu, Galatasaraylı eski futbolcular Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz, Hakan Ünsal, Muhammed Altıntaş, Bülent Alkılıç, Taner Alpak ve çok sayıda konuk yer aldı.

Vefa gecesinde ilk olarak konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Gönüllerde taht kuran insanları toplumumuzun unutmaması, yaşarken de hatırlamamız gerektiğine inananlardanız. Geçmiş yıllarda merhum Turgay Şeren abimize aynı güzellikte bir program yaptık. O gün dostlarıyla bir araya getirmiştik, çok da mutlu olmuştu. Birlikte olduktan 8 ay sonra da rahmetli olmuştu. Necmi Tanyolaç abimizin de ziyarette gönlünü almıştık. Bugün yaşayan efsaneler olarak hem Galatasarayımıza, hem Fenerbahçemize hem de milli takımımıza hizmet eden değerli iki ustayı misafir edelim istedik." ifadelerini kullandı.

Dokuz yıllık bir belediye olmalarına rağmen en fazla lisanslı sporcuya sahip ikinci kulüp olduklarının altını çizen Erdem, şöyle konuştu:

"21 bin lisanslı sporcumuz var. Ayrıca şu anda 17 farklı branşta, 3 bin civarında müsabaka sporcumuz var. İkinci ligde futbol takımımız var, amatörden aldık. Daha fazla yukarıya çıkmayalım, yukarısı Anadolu'nun iyi takımlarının olsun diye düşünüyoruz. Amatör branşlara yönelik çok önemli yatırımlarımız oldu. Tekvando da dünya şampiyonumuz Nur Tatar bizim sporcumuz. İnşallah olimpiyatlarda da altın madalyayı ülkemize getirecek. Bu sene 20 Ocak'ta Bakanımız Osman Aşkın Bak'ın da katılımıyla sporcu performans laboratuvarını açtık. 7-11 yaş arası Çocuklarımızı 16 teste tabi tuttuktan sonra. Çocuklar hangi branşta başarılı olacağına dair verilerimiz var."

Mustafa Cengiz: "Acılar paylaştıkça azalır"

Bu gece için davet aldığında çok duygulandığını aktaran Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"Biz bir camiayız, camialarda acılar paylaştıkça azalır. Sevgili Erhan Kardeşimi 1988'den bu yana tanırım, Mustafa Denizli ile beraber tanıştığım bir insan. İlyas için de aynı durum geçerli. Erhan Önal Türkiye'ye geldiğinde Türk futbolunda bir devrim yaşandı. Erhan Önal geldiğinde Türkiye sallandı. Almanya'da yetişen, orada kendini kabul ettirmiş, Türkiye'ye gelen ilk futbolcuydu. Neredeyse o dönemin Maradonası gibiydi. Türk futbolunun çehresini bu insanlarla birlikte tamamen değiştirdik. Bir camiada vefa yoksa o camialar ölür."

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'i spora kattıkları için takdir ettiğini vurgulayan Cengiz, "İsmail Erdem başkanımı tanıdığımdan beri şok yaşıyorum. Sancaktepe'ye ilk gittiğimde çok şaşırdım, orada dev çok düzgün bir kent kurulmuş. Sonra ikinci şoku yaşadım, başkanım bizi davet etti. 7-11 yaş aralığına karne töreni, tüm olimpik öyle bir altyapı yapmış ki fiziki değerlendirme açısından hangi spora yönelir, hangi eğitimleri yapabilir diye bir rapor çıkarılmış." sözlerini kullandı.

İlkin Tüfekçi: "Babam hep mücadele ediyor, mücadeleyi bırakmıyor"

İlyas Tüfekçi'nin kızı İlkin Tüfekçi ise bu gece için çok mutlu olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Babam da burada olmayı çok istedi, ben de getirmek çok istedim ama geçtiğimiz ay zatürre başlangıcına yakalandığı bir enfeksiyon oldu, doktorumuz tekrarlama ihtimaline karşın götürmeseniz daha iyi olur dedi. Moral ve motive anlamında bu gece çok önemli. Değer gördüğünü hissetmesinin bir tarifi yok. İyi ki bu gece düzenlendi, 5 senedir bu hastalıklayız. Çok zor bir hastalık, ama babam iyi bir savaşçı. Babam hep mücadele ediyor, mücadeleyi bırakmıyor. Moral, dua ve sevgiyle nelere dönüştürebileceğimiz görüyorum, dualarınızı eksik etmeyin."

İlyas Tüfekçi de görüntülü arama ile geceye bağlanarak, "İyi akşamlar herkese sevgilerimi sunuyorum, çok sağ olsunlar, var olsunlar." mesajını iletti.

Geceye katılan Galatasaraylı Sporcular Derneği Başkanı Levent Nazifoğlu da "Diğer kulüp başkanları ve yönetim kurullarına bu konularda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bir çoğumuzun bu olaylardan haberi olmuyor, böyle birçok ev var. Bu gece burada böyle bitmemeli, burada hüzünlenip evinize gidince bu tür tabloları unutmamalıyız. Yalnızca maddi olarak değil manevi olarak da yanlarında olmalıyız." sözlerini kullandı.

Organizasyonda, Cüneyt Tanman, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e üzerinde adı yazılı olan formayı hediye etti.

Gece iki eski futbolcu yararına yapılan forma satışı ve Coşkun Sabah konseri ile sona erdi.

Kaynak: AA / Spor

İlyas Tüfekçi İsmail Erdem Erhan Önal Sancaktepe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title