Haberler

Yaşar Duran: "Altay'ın tecrübe kazanması için biraz daha gol yemesi lazım"

Güncelleme:

- 'Kova' lakaplı Yaşar Duran'dan, Fenerbahçe kalecisi Altay'a ilginç öğüt:

" Altay'ın tecrübe kazanması için biraz daha gol yemesi lazım"

Duran: " Volkan Demirel'e sahip çıkılması gerekiyor"

ANTALYA - Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden "Kova" lakaplı Yaşar Duran, Volkan Demirel'in yeni sezonda takımdan ayrı kalacağı yönündeki iddialara yönelik, "Teknik Direktör Ersun Yanal, Volkan'a sahip çıkmalı. Ersun Yanal, 'Ben onu istiyorum' dese kimse bir şey demez" dedi. Duran ayrıca, Fenerbahçe'nin kaleyi emanet etmeyi planladığı genç Kaleci Altay'a da, "Büyük takımda kalene top gelmez ama geldiğinde yersen taraftarlardan hiç unutulmayacak yazılar görürsün. Altay'ın tecrübe edinmesi açısında biraz daha gol yemesi lazım" öğüdünde bulundu.

Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası öncesinde elemelerde İstanbul'da 8-0'lık İngiltere maçında yediği goller sonrası 'Kova' lakabıyla anılmaya başlayan Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın unutulmaz kalecilerinden 64 yaşındaki Yaşar Duran, Fenerbahçe'de Volkan Demirel belirsizliği ve genç kalecileri Altay Bayındır ile Harun Tekin hakkında düşüncülerini paylaştı.

"Volkan'a sahip çıkılması gerekiyor"

Fenerbahçe'nin yeni sezon için kadroda düşünülmediğine yönelik iddiaların ortaya atıldığı 37 yaşındaki Volkan Demirel'e sahip çıkılması gerekildiğini söyleyen Duran, "Herkesin bir devri var. Yavaş yavaş refleksleri azaldığı zaman tabii ki de form düşüklüğü gösterecek. Ama bu şekilde yüzüstü bırakılması veya ilgilenilmemesi beni rahatsız etti. Çok hizmetleri oldu. Rüştü'den sonra kaleyi devraldı. Şampiyonluk yaşamış, milli takımda kendisini kanıtlamış bir kalecimiz. Bunu Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanımız ve yönetim kurulu da benim gibi düşünüyordur ve ona gereken sevgiyi göstereceklerine inanıyorum. İyi bir plaketle kendisine ilerleyen yıllarda başarılar dileyip, kulübümüzde de görev alabilir şeklinde yaklaşımda bulunabilirler. Teknik Direktör Ersun Yanal, Volkan'a sahip çıkmalı. Onunla şampiyonluklar tatmış bir kaleci. Ersun Yanal, 'Ben onu istiyorum' dese kimse bir şey demez" dedi.

Kaleci Harun Tekin'in son derece efendi birisi olduğunu söyleyen Duran, Bursaspor'daki başarısını Fenerbahçe'de ilerleyen dönemlerde göstereceğine inandığını ifade etti.

"Altay'ın biraz daha gol yemesi lazım"

Fenerbahçe'nin yeni sezonda kaleyi emanet etmeyi düşündüğü 21 yaşındaki Altay Bayındır hakkındaki görüşlerini de dile getiren Duran şunları söyledi:

"Altay, kendine çok güveniyor. Önce eller, sonra ayaklar diyorum. Ayaklarıyla topu oyna sokması bazen hata yaptırıyor. Fenerbahçe'ye çok fazla top gelmez, geldiği zaman da böyle bir hatalardan dolayı puan kaybına sebebiyet verir. Ankaragücü'nde oynarken çok top gelir, çok kurtarış gösterir ama büyük takımlarda fazla top gelmez, geldiği zaman da yersen taraftarlardan hiç unutulmayacak yazılar görürsün. Onun için dikkatli olması lazım. Hatta ve hatta Altay'ın tecrübe edinmesi açısında biraz daha gol yemesi lazım."

Yaşar Duran son olarak tüm kulüplere yeni sezonda başarılar dilediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Volkan Demirel Yaşar Duran Fenerbahçe Altay Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title