Haberler

Yargıtay, göz hakkı diye bir bahçeden karpuz koparan baba ve oğlun hırsızlık yaptığına hükmetti

Güncelleme:

Halk arasında göz hakkı olarak bilinen bahçelerden meyve sebze koparmanın hırsızlık suçunu teşkil ettiği Yargıtay kararı ile kesinlik kazandı. Yemek için tarla sahibinden izinsiz karpuz alan iki kişi, 'hırsızlık' suçundan sanık sandalyesine oturdu. Yargıtay, 86 lira değerindeki karpuzu izinsiz alan sanıkların 'Hırsızlık' yaptığına hükmetti.

İddiaya göre, sıcak havanın da etkisiyle bunalan baba oğul, karpuz tarlasına girerek tarla sahibinden izinsiz karpuz aldı. Bu esnada tarlanın öbür ucunda çalışan karpuzların sahibi, baba oğlu durdurdu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri hırsızlık olayı ile ilgili tutanak tuttu. Cumhuriyet Savcısı, soruşturmayı tamamlayarak iki sanık hakkında 'hırsızlık' suçundan iddianame hazırladı.

DEVREYE YARGITAY GİRDİ

Asliye Ceza Mahkemesi, hırsızlığın teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 35. maddesi kapsamında iki sanığa mahkumiyet verdi. Karar temyiz edilince devreye Yargıtay 2. Ceza Dairesi girdi.

Yargıtay kararında; "Sanıkların müştekilere ait tarladan karpuz çalmaları şeklindeki olayda; karpuzlardan birkaçının kırılmış olması sebebiyle mağdurun tasarruf olanağının kaybolması nedeniyle eylemin tamamlandığı gözetilmeden teşebbüs aşamasında kaldığı belirtilerek 5237 sayılı TCK'nın 35. maddesi uygulanmak suretiyle eksik ceza tayini yasaya aykırıdır.

MAHKEME KARARI BOZULDU

5237 sayılı TCK'nın 145. maddesindeki 'malın değerinin azlığı' kavramının düşük değerlerin esas alınması suretiyle, yasal ve yeterli gerekçeleri de açıklanmak koşuluyla uygulanabileceği dikkate alınarak, sanıkların tartı ve değer tespit tutanağına göre 86 lira değerindeki karpuzları çalması karşısında, sanıklar hakkında 5237 sayılı TCK'nin 145. maddesinin uygulanması gerekip gerekmediğinin tartışılmaması da yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Jandarma Yargıtay 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (58)

Vatandaş:

Az olmuş ya hırsızlıktan yargılamak, cinayetten, teröristlikten falan hüküm giydirseydiniz. Allah''ım ne hale geldik ya; canın çekti diye dalından karpuz kopardın, adın hırsız oldu.

16
8
yanıtYanıtla
Kılçık:

Benim tarlaya gelde al bakalım. kıçından kaç tane av tüfeği saçması çıkartırsın allah bilir. Sende hırsızsınki aklamaya çalışıyorsun adamı.

yanıt2
yanıt4
Vatandaş:

KILÇIK kendine tam yakışan ismi seçmişsin; cuk oturmuş. Benim ıçımdan bir şey çıkmaz ama o tüfeği ateşlemek ıç ister işte, konuşmakla olmuyor. Dene bakalım öyle mermi de çıkmaz seninkinden, tüfeği çıkartmak için uğraşırlar operasyonla.

yanıt3
yanıt1
GARIBAN:

sen mutfağının kapısını aç göz hakkı diye girsin herkes onları yargılamayalım!!! olur mu?

yanıt0
yanıt3
BEHCET:

KARDEŞİM BİLİP BİLMEDEN KONUŞMAYIN KİMSE KİMSEYİ BİR KARPUZ İÇİN JANDARMAYA VERMEZBU TİPLER MİLLETİN TARLASINA DADANIR HER SEFERİNDE 10-15 KARPUZ ÇALAR, BUNDAN ÖNCEDE MUTLAKA ÇALMIŞLARDIR. ANADOLUDA HANGİ TARLAYA BAHÇEYE GİTSEN İSTESEN İKRAM EDERLER HIRSIZI GÖZ HAKKI DİYE SAVUNMAKTA YENİ MODA OLSA GEREK.

9
6
yanıtYanıtla
hahaha:

adaletiniz batsın

9
5
yanıtYanıtla
bilen:

senin adaletin batsın keko , haram helal nedir bilmezmisin, adamın ekmek teknesi orası , her gelen 1 tane koparsa adam neyle geçimini sağlayacak,

yanıt2
yanıt4
ef:

asıl hırsızlara hüküm vermeyen sistem vay be

10
4
yanıtYanıtla
Hırsız hırsızdır. Korumayın.:

Dikkatlice okuyun haberi. Sadece 1 karpuz değil. Adamlar girmiş tarlaya karpuzları kırmışlar içinden bir tanesini de yemişler, adam yakalamış bunları jandarmaya haber vermiş. Adam parasını istemiş bunlarda vermemiş demek ki. Önüne elen tarlaya dadanırsa adamın gelir kaynağına dadanmış olmuyorlar mı. Bu hırsızlık değilde nedir. Diğer hırsızlık olaylarında serbest kalıyormuş. Burada adalet uygulanmış yeniden yargılama kararı verilmiş. Sonuçta sabıka işlenecek adam yine denetimli serbest kalacak.

9
3
yanıtYanıtla
adil ol:

herkes fetva veriyor ben karpuz sahibi olsam şifa olsun derim bir karpuzdan ne olur

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title