Haberler

Yargılanmaya Sıcak Bakıyor

Ertuğrul Yalçınbayır, Geçen Dönem Milletvekillerinden Sadece 4 Kişinin Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyona Davet Edildiğini, Cumhurbaşkanı Seçilmeden Önce Abdullah Gül ile Yaptığı Görüşmede Kendisine 3 Teklif Götürdüğünü İfade Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya'daki resepsiyona davet ettiği AK Parti Bursa eski milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Gül'e, 'kayıp trilyon davasından yargılanmayı iste' dediğini, Gül'ün de bu öneriye sıcak baktığını belirterek, 'Sayın Gül, yargılanmayla ilgili herhangi bir davet olduğunda bundan kaçmayacağını, Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya göstereceğini söyledi. Gül milletvekiliyken dokunulmazlığının kaldırılması için 2 defa müracaat etti. Gül, Çankaya'da çok güzel işlere imza atacak' dedi.

Güle'e 3 Teklif

Ertuğrul Yalçınbayır, geçen dönem milletvekillerinden sadece 4 kişinin Çankaya Köşkü'ndeki resepsiyona davet edildiğini, Cumhurbaşkanı seçilmeden önce Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede kendisine 3 teklif götürdüğünü ifade etti. Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede eski davayı hatırlattığını kaydeden Yalçınbayır, 'Sayın Gül, 'Ben yargılanmaktan kaçınmıyorum, herhangi bir davet vuku bulduğunda yargılanmaya hazırım. Türkiye'de de bunların olabileceğini göstermeye hazırım. Yargıdan böyle bir davet geldiği

zaman şüphesiz gider, yargılanırım. Türkiye'de bu gibi işlerin olduğunu tüm dünyaya, Avrupa Birliği'ne gösteririm. Benim herhangi bir endişem yok. Yargıyı etkilememek için 'suçsuzum' açıklamasını yapmıyorum' demiştir. Bu çok önemli bir açılımdır. Cumhurbaşkanının anayasayı gözetmesi, parti politikalarından ayrılması, tarafsızlığı, yansızlığı ve yargılamaya olan, hukukun üstünlüğüne olan inancı açısından güzel bir davranıştır' diye konuştu.

Yeni bir anayasa hazırlandığını, bunda da Cumhurbaşkanlığının dokunulmazlığının gündeme geldiğine işaret eden Yalçınbayır, 'Cumhurbaşkanı dokunulmazlığı 1961 anayasasında olduğu gibi yeniden yazılmak isteniyor. Meclis Cumhurbaşkanının dokunulmazlığıyla ilgili düzenleme yaparsa, bu kişiye özel bir düzenleme olarak algılanacaktır. 12. Cumhurbaşkanından itibaren bunlar olabilir. Ama şu anda yapılması, kişiye özel bir düzenleme olur. Kişisel olarak Sayın Gül'ün böyle bir düzenlemeyi kabul etmeyeceğini,

meclise geri göndereceğini, meclisin ısrarı halinde konuyu halk oyuna sunacağını düşünüyorum. Anayasayı yeniden yapanların, bunu dikkate almasını diliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı daha önce deklare edebilir, ederse de yararlı olur' şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün parti ile birlikte hareket etmeyeceğini kaydeden Yalçınbayır, 'Sayın Gül, AK parti politikalarına hizmet eden tutum intibasını uyandıracak eylem ve işlerden kesinlikle kaçınacaktır. Gül de, geçmişte Özal, Demirel ve Evren gibi bazı yasaları veto edecektir. Bazı kararnameleri, anayasa değişikliği olmadığı taktirde

geri gönderecektir. Çünkü o makama gelenler, yetki ve görev sorumluluğa sahip olanlar onun gereğini yaparlar' dedi.

Yalçınbayır, Abdullah Gül'e Türkiye'nin 2009 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliği ve 2023 yılında da Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği olması yönünde tekliflerini ilettiğini, Gül'ün de buna olumlu cevap verdiğini kaydederek, kurumlar arasında işbirliği ve uyumla Türkiye'nin gelecek günlerinin çok aydınlık olduğunu sözlerine ekledi.

(İHS-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title