Haberler

Mardin Derik'te Eğitime Katkı, Şehit Kaymakam Safitürk'e Vefa

Derik'te eğitime katkı, şehit Kaymakam Safitürk'e vefaMARDİN'in Derik İlçesi'nde şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısına yaptırılan iki okul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Derik'te eğitime katkı, şehit Kaymakam Safitürk'e vefa

MARDİN'in Derik İlçesi'nde şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün anısına yaptırılan iki okul, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Özel uçakla geldikleri Mardin Havalimanı'ndan helikopterle Derik İlçesi'ne geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk olarak Tacirler Camisi'nde şehit kaymakam için okutulan mevlit programına katıldı. Cami çıkışında dağıtılan irmik helva tatlısından yiyen 3 bakan, daha sonra birlikte yaya olarak esnafı selamlayarak tamamlanan okulların olduğu mahalleye geçti.

AYAYDIN: ŞEHİT KAYMAKAMIN İSTEĞİ ÜZERİNE BU OKULU YAPTIK

İlk olarak şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün isteği üzerine Aydın Ayaydın'ın babası adına yaptırdığı Mehmet Ayaydın Okulu'nun açılış töreni yapıldı. Açılın öncesi Kuran'ı Kerim okutuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Ayaydın ailesi adına, İstanbul eski Milletvekili Prof. Dr.Aydın Ayaydın yaparak, "Bugün açılışını yapacağımız 24 derslik bu okulun yerinde yıllar önce 6 derslik küçücük bir İlkokul vardı. Biz 6 kardeş te bu İlk okulda eğitim gördük. Ancak nüfusu ve dolayısıyla öğrencisi artan Derik'jn bu mahallesinin ihtiyacını karşılayamıyordu, Derik Kaymakamlığı, bu okulun yerine 24 derslik bir okul yaptırmamızı teklif edince, Ayaydın Ailesi olarak hemen kabul ettik. 4 ay gibi kısa bir sürede de bitirip, Milli Eğitim Bakanlığına devrettik. Prof Dr. Aydın Ayaydın, ancak bu okulun yapımında en büyük emeği geçen kişi Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Şafitürk'tür. İnşaatın ilk gününden bitimine kadar geçen sürede şehit Kaymakam Safitürk, hemen hemen hergün inşaatın başında proje sorumlusu gibi mesai harcayıp, inşaatın gidişatı hakkında beni bilgilendiriyordu. Çok büyük emeği geçti. Kendisini burada rahmetle anıyorum. Bu okulda ilk görev yapan öğretmenlerden biri de Şehit Kaymakam Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk'tü. Sevgili öğrenciler. Yıllar önce ben de sizin gibi Derik'te doğdum ve bu okulda okudum. Türkiye'nin en önemli kurumlarının başına geldim. Türkiye'nın en büyük üniversitelerin birinde doçent ve profesör oldum. Türkiye'nin ilk Bankalar Birliği Başkanı ve ilk Rekabet Kurulu Başkanı oldum. İki dönem TBMM'de milletvekili olarak ülkeme hizmet ettim. Bu görevlere gelirken hiçbir engel görmedim ve ayırımcılığa uğramadım. Bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak her türlü görevlerde bulundum. İnanıyor ve umuyorum ki, yarın da sizler benim gibi Türkiye Cumhuriyeti'nde çok önemli görevler üstlenecek ve Onurla taşıyacağınız bu ülkenin bir ferdi olarak önemli görevlerde bulunacaksınız" dedi

BAKAN BAK: BU BAHÇEDEN MİLLİ ŞAMPİYONLAR ÇIKSIN İSTİYORUZ

Gençlik ve Spora Bakanı Osman Aşkın Bak da burada yaptığı konuşmada, Ayaydın Ailesi'ne teşekkür ederek, "Buralarda yetişen güzel insanlar, bakın burada okuyan değerli hocamız Aydın Ayaydın bey bu okulda okumuş. Kendisinin dediği gibi devlette önemli kademelerde görevler almış. Gelmiş kendi ilçesine bu güzel okulu yaptırmış. Çok güzel bir olay. Bizim bu tip yatırımlara bu tip heyecanlara desteklere ihtiyacımız var. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bölgemize ve Türkiyemiz'in her yanına spor alanları yapıyoruz. Salonlar yapıyoruz, yüzme havuzları, gençlik merkezleri yapıyoruz. ve gençlerimizin spor sahalarında salonlarda olmalarını istiyoruz. Gençlerimizin içerisinden bu bahçeden koşan buradaki salonda spor yapan havuzda yüzen gençlerimizin de Avrupa dünya ve olimpiyat şampiyonu olmasını istiyoruz. Ülkemizin bayrağını göklere çıkarmasını istiyoruz. İstiklal Marşımızın okunmasını istiyoruz" diye konuştu.

"BURAYA YAS TUTMAYA GELMEDİK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı konuşmada, şehit Kaymakam Safitürk'ün taziyenin yıldönümüne denk geldiğini ancak buraya yas tutmaya gelmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Belki bir taziyenin yıl dönümü için buradayız ama biz buraya yas tutmaya gelmedik. Tam da ülkemizi hain eylemleri ile hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı verilebilecek en güzel bir cevapla eğitimle, okulla, kardeşlikle, birlikle ve beraberlikle biz buraya geldik. Buraya kayyum atanması ile beraber, buraya yapılan hizmetlerin bedeli 150 milyon liradır. Çok net ve açık söylüyorum. eğer bu 150 milyon lira ocuklarımızın parklarına gitmemiş olsaydı, eğer bu 150 milyon lira voleybol, futbol, basketbol sahalarına gitmemiş olsaydı, eğer bu 150 milyon lira 210 kilometre yola, 110 bin metrekare parke taşına gitmemiş olsaydı, eğer bu 150 milyon lira kadın geliştirme merkezlerine gitmemiş olsaydı, hizmetlere dönüşmemiş olsaydı, sizlere söylemek istiyorum ki bu 150 milyon lira, teröre kurşun olarak gidecek ve bu ülkemin insanlığının, birliğinin, beraberliğinin ortadan kalkmasına sebebiyet teşkil etmiş olacaktı. Allah sizden razı olsun. Sizlere müteşekkiriz. sizlere minnetarız ki böyle bir anlayışı kucaklayıp destek verdiniz."

"EĞİTİM KALİTESİNİ YÜKSELTYORUZ"

Son olarak konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Aydın Ayaydın ve ailesine teşekkür ederek, "Aydın Ayaydın ve kardeşlerine; babalarının adını yaşattıkları için, içlerinden çıktıkları topluma eğitim alanında yapılabilecek en büyük hizmeti yerine getirdikleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Mehmet Ayaydın adı Derik'te ilelebet yaşayacaktır. ve nice Aydın Ayaydınlar bu okuldan mezun olacak. Türkiye'nin yarınlarına imza atacak idareciler çıkacak bu okuldan. Bu nedir bu Türkiye'de fırsat eşitliliğinin olduğunun en büyük göstergelerinden birdir. Derik'ten çıkıp Milletvekili olursunuz Derik'ten çıkıp bankalar birliği başkanı olursunuz Derik'ten çıkıp rekabet kurulu başkanı olursunuz, Cenabı Allah'a hamd olsun Türkiye iyi bir yolda gidiyor. Türkiye'nin yarının aydınlık kılmanın yolu eğitimi daha iyi kılmaktan geçiyor. Türkye'nin eğitimi bugün çok iyi bir yolda ilerliyor, eğitim kalitesini artırıyoruz. eğitimde fırsat eşitliliğini de sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

3 BAKAN BİRLİKTE KURDELA KESTİ

Daha sonra programda AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Mardin Valisi Mustafa Yaman da birer kısa konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hayırsever Prof.Dr. Aydın Ayaydın'a okulun fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti. Törenden sonra 3 bakan beraberindekiler ile birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.

ŞEHİT KAYMAKAMIN ADINI TAŞIYAN OKUL DA AÇILDI

Okulda öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfıları gezen bakanlar, öğrencilerle sohbet etti. Bakanlar, daha sonra öğretmenler odasına geçerek buradaki öğretmenlerle bir süre görüştü. Öğretmenlerle toplu fotoğraf çektiren 3 bakan ve beraberindekiler, daha sonra hayırsever işadamı 22'inci dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez tarafından yaptırılan Şehit Kaymakam Fatih Safitürk Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

Burada düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan ve Şehit Kaymakamı'n babası Asim Safitürk de video konferans ile bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlardan Derik'in ihtiyaçlarını gidermesini isteyerek Derikliler'e şehid kaymakamın mirasına sahip çıktıkları için teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Derik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title