Haberler

İSTANBUL Tercih yaparken neler dikkat edilmeli

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayı öğrencilerin tercih süreci 29 Temmuz'da sona erecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite adayı öğrencilerin tercih süreci 29 Temmuz'da sona erecek. İstanbul Kent Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Banu Gökçe Ünlü hem öğrencilere hem de ailelere tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında tavsiyelerde bulundu.

Banu Gökçe Ünlü öğrencilerle birlikte aileirinde çok heyecanlı olduğunu belirterek tercih yaparken öğrencilerin başarı sıralamasına, tercih etmek istedikleri üniversitenin akademik kadrosuna ve üniversitenin konumuna dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

ADAYLAR AÇIKTA KALMAKTAN KORKUYOR

Banu Gökçe Ünlü sözlerine şu şekilde devam etti;

'Katıldığımız fuarlardan ya da tercih günlerinde öğrencilerin açıkta kalmaktan korktuğunu gözlemliyoruz. Çünkü bir sene daha aynı stresi yaşamak istemiyorlar. Ancak öğrencilere hep sadece okuyacakları yılları değil, önümüzdeki 50n yılı planladıklarını söylüyorum. Üniversite hayatı bittikten sonra burada edindikleri bilgilerle, meslek yeterliliği ile meslek sahibi olacaklar. Sevmedikleri bir bölümü sırf açıkta kalmamak için tercih ederlerse bu 50 yılı çok mutlu ya da verimli geçmez'

Ünlü üniversite tercihi yaparken aday öğrencilerin çevrelerinden etkilendiğini ifade ederek ' Adayı etkileyen birleşenler var bunlar, arkadaşlarının tercih ettiği bölümler, ailesinin istekleri ve sosyal medyadan veya çeşitli mecralardan etkilendiği bir takım meslekler var. Öğrencilerin arkadaşları tarafından bir bölüme yığılma varsa diğer öğreniciler de bunu tercih ediyor' diye konuştu.

Öğrencilere yatkın oldukları bölümleri tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Ünlü, öğrencilerin birinci önceliklerinin mutlu olmak ve herhangi bir bölüme yerleşmiş olmak için tercih yapmamaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title