Haberler

Güroymak'ta Tefecilikle Mücadele

Güroymak'ta son dönemlerde tefeci mağduriyetlerinin artması nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

Güroymak'ta son dönemlerde tefeci mağduriyetlerinin artması nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

İlçede oluşturulan Tefecilikle ve Bağımlılıkla Mücadele Platformu Başkanı Sıracettin Şahsuvaroğlu, platform hakkında toplanan vatandaşlara bilgi verdi.

Tefecilikle ve madde bağımlılıkları ile mücadele edileceğini anlatan Şahsuvaroğlu, "Amacımız zor durumda bırakılan insanları bunların elinden kurtarmaktır." dedi.

Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ise, platformun, insanların mağdur olmasının önüne geçebilmek için kurulduğuna dikkat çekti.

Alibeyoğlu, şunları kaydetti:

"Toplumsal yara haline gelen tefecilik insanlığın sırtındaki bir sömürü aracıdır. Haksız menfaat elde etme hırsı, toplumumuzu hızla bir faciaya sürüklemektedir. Mücadele etmek için ancak organizeli bir şekilde mümkündür. İlçemizde hızla yayılmış tefecilik, madde bağımlısı, şans oyunları gibi mücadele çalışmasını başlatıyoruz. Tefeci deyince aklımıza zengin geliyor değil mi? Hayır maalesef değil gelip vakıftan, devlet kapısından üç kuruş almak için günlerce kapıyı aşındıran tefecilik daha kötülerde var. Sadece tefeci zengin aklınıza gelmesin. Esnafı, memuru ve maalesef din görevlisi de var. Hepinizi biliyoruz bizi izleyin Allah'ın yardımıyla, birlik, beraberlik duygularımızla bu işin üstesinden geleceğiz. Alimlerin memleketi Abdurrahman-i Taği evlatları ayağa kalktı. Bu memleketi tefecilere bırakmayacağız. Tefecilerin tespiti ve cezalandırılması için her türlü mücadele vereceğiz. Burada herkese bir sorumluluk düşüyor. Esnafına, vatandaşı, öğretmeni, imamı, askeri, polisi herkese bir görev düşüyor. Mücadelemiz Norşini bunlardan temizlemektir. Tefecilikten sonra madde bağımlılığı, şans oyunları onlarla da mücadele edeceğiz neslimizi kimsenin zehirlemesine müsaade etmeyeceğiz ve sonuna kadar onlarla mücadelemiz sürecektir."

Basın açıklamasına, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seyhan Doğan, Emniyet Müdürü Erbil Başar, Günkırı Belediye Başkanı İlhan Çetinsoy, kanaat önderi Abdülkerim Çevik, medrese alimleri ve esnaf katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güroymak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title