Haberler

    Van Persie İçin Büyük Tehlike

    Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup edip turu geçtiği derbi, skorundan çok olaylarıyla gündem oluşturdu.

    Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'ı 1-0 mağlup edip turu geçtiği derbi, skorundan çok olaylarıyla gündem oluşturdu. Olayların başrolünde ise Fenerbahçeli Robin van Persie ile Beşiktaş'ın Sırp futbolcusu Dusko Tosic vardı. Tosic, Van Persie'ye attığı kafa ile kırmızı kart görüp oyundan atılırken, Hollandalı yıldızın elini şortuna sokarak yaptığı hareket ise spor kamuoyunca çok tartışıldı. Tribünlere dil de çıkaran Van Persie'nin bu hareketinin kendisine çok pahalıya mal olabileceği belirtildi. Sarılacivertli futbolcunun söz konusu bu hareketi hakem ve temsilci raporlarında yer almasa bile, görüntülere bakılarak PFDK'ya sevki mümkün olabiliyor.



    GÖZLER RAPORLARA ÇEVRİLDİ

    Maçın hakemi Ali Palabıyık'ın bu hareketi görmediği ve raporuna yazmadığı iddia ediliyor. Ancak TFF Hukuk Kurulu'nun, Robin van Persie'yi PFDK'ya sevk etme tehlikesi oluştu. Hukuk Kurulu'nun "örf, adet ve topluma uymayan hareketler" konusunda böyle bir yetkisinin olduğu belirtiliyor. Kurul eğer yayıncı kuruluştan görüntüleri ister, Van Persie'nin hareketini 'edebe aykırı' olarak tespit ederse, Fenerbahçeli futbolcuyu PFDK'ya sevk edebilecek. Bu şartlarda Van Persie, alacağı ceza ile sezonu kapatabilecek. Ancak bu hareket futbolcunun 'doğal hareketi' olarak da yorumlanıp sevke gerek görülmeyebilir. Pascal Nouma, Beşiktaş'ta forma giydiği dönemde benzer bir eylemden dolayı 7 ay ceza almıştı. Şimdi gözler hakem ve temsilci raporlarında.



    PROVOKE ETMEKLE SUÇLANDI

    Tosic'in kafası ile ittirmesiyle kendini yerde bulan Van Persie, devamında yaşanan olaylarda elini şortunun içine sokarak Beşiktaş'ın Sırp futbolcusunu provoke etmekle suçlanmıştı. RvP, siyah-beyazlı tribünlere dil çıkartarak olayları körüklemekle itham edilmişti. Soyunma odası koridorlarında tartışan Şenol Güneş, Marcelo, Kjaer ve Skrtel'in de temsilci raporları doğrultusunda disiplin kuruluna sevk edilebileceği bildirildi.



    'SADECE ŞORTUMU DÜZELTTİM'

    ROBİN van Persie, "elini şortuna sokma" hareketi için kendini savundu. Hollandalı futbolcu, sadece şortunu düzelttiğini, başka bir amacının olmadığını belirterek, "Ben bunu maçlarda sık sık yaparım. Gerek basında gerekse de sosyal medyada hareketin çarpıtıldığını gördüm. Bu çok garibime gitti. Maçı gerdiğimi söylüyorlar. Bunu ben değil Oğuzhan yaptı. Onu sahada gerçekten tanıyamadım" ifadelerini kullandı.



    FUTBOL DİSİPLİN TALİMATI NE DİYOR!

    Madde 76-Müsabaka Görevlilerinin Raporları



    1- Müsabaka görevlilerinin raporlarında bulunan hususlar aksi ispat edilmediği sürece doğru kabul edilir. 2- Müsabaka görevlilerinin vermiş olduğu raporlar arasında çelişki bulunduğu ve somut olayda hangi raporun maddi gerçekliği yansıttığı tespit edilemediği takdirde, oyun alanındaki fiiller bakımından hakem raporu, oyun alanı dışındaki fiiller bakımından ise temsilci raporu esas alınır.



    Madde 85-disiplin yargılaması

    3- Disiplin Kurulu karar verirken hakemlerin ve diğer müsabaka görevlilerinin resmi raporlarını esas alır. Bununla birlikte işitsel veya görsel kayıtlardan da yararlanabilir. Bunlar yalnızca olayın disiplin yönüyle ilgili kanıt olarak kullanılabilir.



    Kaynak: Fotomac

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Fenerbahçe Beşiktaş Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title