Haberler

Van'da su arıtma cihazlarına talep arttı

Güncelleme:

Van'da içme sularındaki kireç oranının fazla olması, su arıtma cihazlarına talebi arttırdı.

Van'da içme sularındaki kireç oranının fazla olması, su arıtma cihazlarına talebi arttırdı.

Van'da yıllardır içme suyunda yaşanan sıkıntı, vatandaşları su arıtma cihazlarına yöneltti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Avsuvan Su Arıtma Cihazları Sahibi Gani Acar, kentte suların kireçli olmasının yanı sıra sanayinin gelişmesi ve yeraltı sularındaki azalma nedeniyle vatandaşların su arıtma cihazlarına olan talebini arttırdığını ifade etti. 'Sağlıklı bir yaşam için, Avsuvan su için' sloganıyla yıllardır Van halkına hizmet verdiklerini dile getiren Acar, "Şu anda Van'da yaklaşık 8 bin kişiye hizmet veriyoruz. Geniş teknik servisimizin yanı sıra deneyimli personelimiz ile 7-24 halkımızın hizmetindeyiz" dedi.

Vatandaşların su arıtma cihazı alırken mutlaka göz önünde bulundurmaları gereken bazı tavsiyelerde bulunan Acar, "Uluslararası NSF belgesi su ayrıştırma cihazının kaliteli olduğunu gösterir. Bu belge Dünya Sağlık Örgütü'nün su arıtma cihazına verdiği bir belgedir. Vatandaşlar bu noktada cihazın kalitesine, filtre ve plastiğinin NFS onaylı olmasına dikkat etmesi gerekir. Bunun yanında referanslar ve firmanın geçmişi de bu anlamda önem arz eder. Piyasada şu anda kaliteli birçok ürün satılmaktadır. Bu anlamda bizler diyoruz ki, 'Sağlıklı bir yaşam için, Avsuvan su için" diyoruz" ifadelerini kullandı.

Avsuvan su arıtma cihazlarının evsel ve endüstriyel olarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Acar, "Evsel olan cihazlarımız 8 ile 12 litre kapasiteli olup fiyatları 750 TL ile bin 800 TL arasında değişmektedir. Endüstriyel cihazlarımız ise 300 litreden başlayıp fiyatları ise 4 ile 100 bin TL arasında değişmektedir. Piyasadan ucuza temin edilen taklit ve sertifikasız filtreler sağlık açısından ciddi tehlike oluşturur. Vatandaşlarımız su arıtma cihazı alırken hem uluslar arası NSF belgesine dikkat etmeli, hem de periyodik bakımların yetkili servis ve uzman personel tarafından yapıldığını kontrol etmelidir" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title