Haberler

Valis Su, model fabrika ve inovasyon merkezinde incelemelerde bulundu

Güncelleme:

Vali Ali İhsan Su, Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (MTOSB) model fabrika ve inovasyon merkezinde incelemelerde bulundu.

Model fabrika ve inovasyon merkezi olarak tek çatı altında hizmet verecek ve bu bakımdan Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan projede yaptığı incelemeleri sırasında Vali Su'ya, Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan'ın yanı sıra, MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve yönetim kurulu üyeleri ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Sanayi 4.0'a geçiş için önemli fırsatlar sunacak olan model fabrika ve inovasyon merkezinde yürütülecek faaliyetler, inşa sürecinde gelinen son durum ve mimari yapı ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Vali Su, merkezde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından 1. OSB'de yapımı devam eden heliport (helikopter pisti) inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

Vali Su, daha sonra yapımı devam etmekte olan ve tamamlandığında 2.5 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Sayköy mevkiindeki Organize Sanayi Bölgesi-Ashab-ı Kehf otoban bağlantı yolu inşa alanında incelemelerde bulunarak, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) koordinasyonunda, MTOSB ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 3 bin 800 metrekare kapalı alan üzerine toplam 5 bin metre kare üzerinde kurulan model fabrika ve inovasyon merkezinin, yalın üretim teknikleri ile beraber son teknoloji makine ve ekipmanlarla uygulamalı olarak KOBİ'lere ve fabrikalara verimliliği ve rekabetçi iş gücünü arttırmak, israfı azaltmak için eğitim ve danışmanlık hizmeti vermesi, yeni ürün oluşturma, teknoloji geliştirme ve bunların yanında ürün, pazar, pazarlama, süreç, iş gücü ve iş birlikleri konularında hizmet vermesi hedefleniyor. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Tarsus Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title