Haberler

Uşak: Karun Hazinesi Davası'nda Üçüncü Duruşma Görüldü

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde Sergilenen Karun Hazineleri'nin En Değerli Parçalarından 'Kanatlı Denizatı Broşu'nun Orijinalinin Sahtesiyle Değiştirilmesi Davasının Üçüncü Duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde Görüldü.

Uşak Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen Karun Hazineleri'nin en değerli parçalarından ''Kanatlı Denizatı Broşu''nun orijinalinin sahtesiyle değiştirilmesi davasının üçüncü duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan, davanın tutuklu zanlıları, sabah saat 09.30'da cezaevi aracıyla Uşak Adliyesi'ne getirilerek geniş güvenlik önlemleri arasında adliyenin arka kapısından binaya alındı. Aralarında eski Müze Müdürü K.A.'nın da bulunduğu zanlılar M.P., H.E., F.E., F.İ., A.D., U.S. ve S.Y., Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Mahkemede tutuklu sanıklar kendilerine atfedilen suçlamaları reddederken, eski Müze Müdürü K.A. hakimin müzedeki öğle yemeklerinde nasıl bir işlem yapıldığına dair sorduğu soruya verdiği cevapta, "Öğretmenevi ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından müzenin öğle yemeklerine ilişkin gönderilen cevabi yazıya bir diyeceğim yoktur. Ben çoğu zaman arazide olduğum zaman bu yemeklere iştirak edemedim. Bazen arkadaşlarımı erken göndererek kendim dairede kalarak yemek ihtiyaçlarını gidermelerini sağladım. Çoğu zamanda geçici işçilere buy hakkımı kullandırarak kendim yemek yemedim. Ancak bunun dışında açıklamak istediğim bir husus var. 1993 yılında metropolitan müzesine eserleri teslim almaya gittiğimde The-Lydian Treaysure adlı kitapta katkıları bulunan Amerikalı Profösör Machteld J. Mellink bana 'Sen bunları bilmezsin çocuğum, bir an evvel eserleri al ve git' dedi. Eserleri teslim aldıktan sonra da aynı profesör 'ne halleri varsa görsünler' şeklinde beyanda bulundu. Kitaba katkılarım eserlerin bulunduğu bölgeler, eserleri bulan kişiler hakkında bilgi vermek ve bu kışiler hakkında yapmış olduğum kişiler için haftada birkaç kez Ankara'ya çağrıldım. Kitapta yer alan eserin fotoğraflarının Metropolitanda mı yoksa Ankarada mı çekildiğini hatırlamıyorum. Ancak Uşak’ta çekilmediğini biliyorum. Kitap hazırlanırken eserler Ankara'da idi. Eserlerin müzeye teslim edildiğinde tam olarak hatırlamıyorum. Teslim edildiği gün mü yoksa sonramı ben bu eserlere ilişkin envanter kayıtlarından söz konusu kitaptaki ölçüleri esas alarak yaptım. Hassas bir şekilde fotoğraflama ve ölçümlerini yapma imkanı Uşak Arkeoloji Müzesinde bulunmadığından ölçüm ya da fotoğraflama işlemi yapmadım" dedi.

Sanıklardan S.Y. ifadesinde, "Bana atılan suçu işlemedim. Burada bulunmamım tek suçu F.İ. ile yapmış olduğu işlere merakım ve F.İ'yi sömüren savcılıktan bırakılmış D.S.G.'nin benim bu duruma müdahale etmem nedeniyle kurulmuş olan bir senaryodur. 5 aydan beri tutukluyum tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme, davada tutuksuz yargılanan sanıklardan B.Y. ve İ.B.'nin CMK 196/1 maddesine uyarınca duruşmadan bağışık tutulmasına, A.D. ve H.E.'nin dosyada mevcut delil durumu gözetilerek bir hakkın tahliyesine ve tahliye edilen sanıkların yurt dışına çıkışlarını önlemek için Uşak Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Amşrliği'ne müzekkere yazılmasına karar verdi. Diğer tutuklu sanıklar, U.S., M.P., K.A., F.E., F.İ. ve S.Y.'nin suçu işlediğine dair kuvvetli delillerin varlığı, kaçma şüphesi altında bulunduğunun kabulü nedeni ile tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dava ile ilgili duruşma ise 21 Şubat 2007 tarihine ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title