Haberler

Uras, Bakan Güler'e Ttk'daki Yolsuzluk İddialarını Sordu

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'e Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki (TTK) yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını sordu. ÖDP Genel Başkanı Uras, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 2006 yıl...

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'e Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki (TTK) yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını sordu.

ÖDP Genel Başkanı Uras, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler'in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun "Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 2006 yılı Raporu"nun kurumdaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri ortaya koyduğunu kaydetti. Rapordaki tespitlere göre, kurumda, Kamu İhale Kanunu'na tabi olmadan işleri yürütmek için işin bedelini düşük gösterip, daha sonra yıl içerisinde yüzde 150 oranında arttırarak kanuna karşı hile yoluna gidildiğini ve ihaleye katılma koşulları taşımayan firmaların ihaleye davet ederek ihaleye katılmalarının sağlandığını ifade eden Uras, şunları kaydetti:

"İhaleyi kazanan firma dışındaki bir firmanın damga vergisi ve diğer sorumlulukları ödemesine olur vermeleri, belirlenen maliyet biriminin üstünde bir bedelde teklif verilmesine karşın, ihalenin iptal edilmeyerek bunun yerine alınacak kömür miktarının azaltılması fiillerini işledikleri tespit edilmiş olup, görevlerin kötüye kullanıldığı, ihale usulüne aykırı davranılarak ihaleye fesat karıştırıldığı ve kamunun zarara uğratıldığı raporda belirtilmektedir"

Uras raporla ortaya konulan TTK'daki yolsuzluk ve usülsüzlükler ile kamuya uğratılan zararın miktarını sorarak önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun rödovans ocaklardan üretilen kömürleri pazarlamak gibi bir sorumluluğu var mıdır? Sözleşmelerde bununla ilgili bir madde var mıdır?

-Çatalağzı Termik Santrali'ne verilen taahhüt gereği karşılanması gereken kömür miktarının TTK tarafından üretilmesi için ne gibi önlemler alınmaktadır?

-Bu kömürlerin ikinci, üçüncü elden temin edilerek santrale verilmesinde TTK'nın ve firmaların kar/zarar miktarları belli midir?

-TTK'nın tamamen üretimden çekileceği ve ocakların özelleştirileceği doğru mudur?

-Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun net bulguları varken, yetkililer hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı? Aksi geçerli ise, işlem yapma düşünülmekte midir?" (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title