Haberler

Ünlüler Bu Filmde

Dumlupınar Denizaltısı'nın Hazin Öyküsü Film Oluyor. 13 Milyon Dolar Bütçeli Filmde Hollywood'un Ünlü Yıldızları Bruce Willis ve Nick Nolte Oynayacak.

DUMLUPINAR DENİZALTISI'NIN HAZİN ÖYKÜSÜ FİLM OLUYOR. 13 MİLYON DOLAR BÜTÇELİ FİLMDE HOLLYWOOD'UN ÜNLÜ YILDIZLARI BRUCE WİLLİS VE NİCK NOLTE OYNAYACAK.

Yönetmenliğini Onur Tan ve Hakan Akyol'un yaptığı 10 yıldır bir türlü çekilemeyen 'Dumlupınar' adlı film nihayet start aldı. 81 denizcinin Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit oluşunun anlatılacağı filmde dünyaca ünlü aktörler Bruce Willis ve Nick Nolte oynacak.

Fikret Kuşkan, Ozan Güven, Haluk Bilginer, Meltem Cumbul ve Okan Bayülgen gibi ünlü isimlerde Dumlupınar'da rol alacak. Haluk Bilginer'in, kurtarma operasyonunun başındaki Albay Altan'ı canlandıracağı filmdeki diğer roller ise henüz açıklanmadı. Çanakkale, Antalya, İstanbul, İtalya ve Malta'da çekilecek filmde, çekimler sırasında, ünlü Titanic filminde görev alan teknik kadrodan da yararlanılacak. Film Malta'da sualtı stüdyolarında, dev akvaryumlarda bilgisayar efektleri kullanılarak çekilecek.

13 milyon dolar bütçeli film Kültür Bakanlığı'ndan 200 bin YTL destek kredisi alabildi. Filmin yapımcıları Fida Film ve Böcek Yapım'ın çekimlerin başlaması için gerekli bütçeyi sağladıkları öğrenildi. Film, dünya rekortmeni Yasemin Dalkılıç'ın Dumlupınar'ın batışının 50'nci yıldönümünde batığa bir dalış yapmasıyla başlayacak.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

title