Haberler

Üniversiteli İşsizler 1 Aylık İş İçin Kura Çekti

Bolu'da 4'ü Yüksek Lisans Yapmış 167 Üniversite Mezunu, 510 YTL Maaşlı Bir Aylık Nüfus Sayımı İşi İçin Kura Çekti. Kurada İsimleri Çıkan 95 Diplomalı İşsiz Bir Aylık Bulmanın Sevincini Yaşarken Diğerleri Üzüldü.

Bolu'da 4'ü yüksek lisans yapmış 167 üniversite mezunu, 510 YTL maaşlı bir aylık nüfus sayımı işi için kura çekti. Kurada isimleri çıkan 95 diplomalı işsiz bir aylık bulmanın sevincini yaşarken diğerleri üzüldü.

İlk kez bu yıl sokağa çıkma yasağı uygulanmadan adrese dayalı olarak yapılacak nüfus sayımında, Bolu merkez ilçede yapılacak sayımda görev alacak 95 görevli için 582 kişi başvurdu. Lise ve yüksekokul mezunları elenerek, 4'ü yüksek lisans yapmış 167 üniversite mezunu kura çekimine katıldı. Bugün, Bolu Belediyesi Nikah Salonu'nda çekilen kuraya üniversite mezunu gençler ve aileleri katıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji mezunu olan ve yüksek lisansını da tamamlayan 24 yaşındaki Yasemin Karakaya, öğretmenlik yapmayı beklerken, 1 aylık işe mecbur kalmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Öğretmenlik yapma ideali ile yüksek lisansını da tamamladığını belirten Yasemin Karakaya, ''Biyoloji öğretmenliği görevini yapmak isterdim. Ancak, 510 YTL'lik 1 aylık işe mecbur kaldık. Bu benim gibi gençler için üzüntü verici'' dedi.

Kura çekimi sonrasında 1 aylık işte çalışmaya hak kazanan gençler, buruk bir sevinç yaşadı. Nüfus sayımında çalışacak gençler, kendilerine verilen 500 hanelik bölgelerde 1 ay içinde sayım yapacak.

Metin FERAH- Mert MİNİSKER/ BOLU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title