Haberler

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun Merkez Komite Toplantısı Girne'de Yapıldı

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun (Uamif) 26'ncı Merkez Komite Toplantısı Bugün Kamu İşçileri Sendikası'nın Ev Sahipliğinde Girne'de Yapıldı.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun (UAMİF) 26'ncı Merkez Komite Toplantısı bugün Kamu İşçileri Sendikası'nın ev sahipliğinde Girne'de yapıldı.

River Side Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, dünya genelinde 21 milyon üyesi bulunan UAMİF'e bağlı 21 ülkeden 84 sendikanın başkan ve genel sekreterleri katıldı.

Toplantının başında federasyonun kurucu üyelerinden KKTC de örgütlü kamu çalışanları sendikası Kamu-İş'in Genel Başkanı Ahmet Çaluda ile Federasyon Genel başkanı Mustafa Özbek konuştu.

Kamu-İş Genel Başkanı Ahmet Çaluda konuşmasında, federasyonun kuruluşunun 1994'te KKTC'de gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "UAMİF 1994'ten beri KKTC'nin dışa açılan bir penceresi olmuştur" dedi.

KKTC halkının en büyük sıkıntısının adadaki çözümsüzlüğün getirdiği ambargolar olduğunu kaydeden Çaluda, 1974 yılından itibaren Kıbrıs Rum Yönetimine uzatılan elin, Avrupa Birliği tarafından verilen sözler gibi havada kaldığını vurguladı.

Çaluda, KKTC halkının en büyük hedefinin, egemen bir toplum olarak, adadaki diğer toplumlarla barış ve dostluk içerisinde, insan halkalarına saygılı olarak yaşamak olduğunu ifade etti.

Dünyada genel olarak bir ekonomik kriz yaşandığını belirten Çaluda, KKTC gibi gelişmekte olan ülkelerin, gelişmiş ülkelere nazaran daha da büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Ekonomik yönden sıkıntı yaşayan devletlerin, çalışanların, maaş, ücret ve sosyal menfaatlerini gerilemek suretiyle ekonomik sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Çaluda, bunun Kuzey Kıbrıs'ta da yaşandığını belirtti.

"KKTC hükümetinin de, ekonomik önlemler adı altında çalışanların sosyal hak ve kazanımlarını geriletecek yasalar düzenleyerek, dolaylı vergileri artırarak alım güçlerini gerilettiğini" savunan Ahmet Çaluda, hükümetin bu gibi çalışmalarla dolaylı bir şekilde ucuz işçiliği teşvik edip sendikalaşmanın önüne geçtiğini iddia etti.

Federasyon Genel Başkanı Mustafa Özbek ise konuşmasında, "İlk hedefimiz ülkelerimizi güçlü halklarımızı müreffeh yapacak Avrasya birliğini gerçekleştirmek olacaktır. UAMİF 21 milyon üyesiyle bu yolda kararlılıkla yürüyecek" dedi.

Özbek, Avrasyalı sendikaların ilk hedeflerinin Avrasya ülkelerini güçlü kılacak "Avrasya Ekonomik ve Siyasi İşbirliği'nin" oluşturulmasının olması gerektiğini söyledi.

Dünya petrol rezervlerinin yüzde 23'ünün, doğalgaz rezervlerinin 53'ünün Avrasya'da olduğuna dikkat çeken Özbek, Avrasya'nın dünyanın geleceğine siyasal anlamda en iddialı ve dinamik devletlerin yer aldığı bir coğrafya olduğunu ifade etti.

Özbek, "Başta sendikalar olmak üzere, demokratik kitle örgütleri, Avrasyalıların hakkı olan Avrasya pastasını Avrasya halkının yemesi için, hükümetlerin emperyalist güçlere karşı ortaya koyduğu mücadelenin en büyük destekçisi olmalıdır" dedi.

Batının elindeki en önemli petrol kaynağı olan Kuzey denizinin yakın bir zamanda tükenmesinin söz konusu olduğunu diğer taraftan ABD'nin petrol rezervlerinin 20 yıl içerisinde tünenmiş olabileceğini belirten Özbek, bu nedenle ABD'nin mazlum ancak doğal kaynaklar bakımından zengin olan ülkeler üzerinde baskısını gittikçe arttırdığını ileri sürerek, "Özgürlük ve Demokrasi" kelimeleriyle Afganistan ve Irak'a yapılan müdahalelerin esas nedeninin de petrol olduğunu savundu.

Petrol ve doğalgaz kaynakları bakımından Ortadoğu ve İran'dan sonra en zengin kaynakların Rusya Federasyonu ve Hazar havzasında olduğuna işaret eden Özbek, Büyük Ortadoğu Projesi'nin ABD tarafından Ortadoğu, Kafkaslar ve merkezi Asya'daki emellerini yerine getirmek için hayata geçirmeyi istediği bir teori olduğunu ileri sürdü.

Özbek, "Amerikanın amacı sömürmek istediği enerji kaynaklarını güvence altına almaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yaşar Hacı Salihoğlu da, Batılı ülke ve ABD'nin Avrasya üzerindeki politikasını konu alan bir konuşma yaptı.

Salihoğlu konuşmasında, ABD'nin Avrasya'daki esas amacının kendi çıkarları için enerji kaynaklarını stratejik doğal gaz ve petrol hatlarını güvence altına almak olduğunu söyledi.

(MG-NO-NO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title