Haberler

UEFA ve İngiliz hükümeti, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin taşınması için görüşme yapıyor

Güncelleme:

The Sun'da yer alan habere göre; İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile UEFA Başkar Aleksander Ceferin arasında bir görüşme gerçekleşti. Johnson, koronavirüs açısından en sakıncalı ülkelerden biri olarak gördükleri Türkiye'yi neden listeye aldıklarını bu görüşmede aktardı. Ceferin, İngiltere hükümetinden finalle ilgili olarak bir dizi garanti istedi. İngiltere, 'kırmızı' listeye aldığı ülkelere vatandaşlarının gitmesine karşı. Final İstanbul'dan alınırsa Türkiye'ye masraflar ödenecek.

Ceferin, Türkiye'deki koronavirüs koşulları nedeniyle İngilizler'den gelen bu teklife olumlu baktığı vurgusu yapıldı. UEFA'nın, Chelsea ve Manchester City taraftarlarının pandemi koşullarında Türkiye'ye seyahat etmeyi istememenin ve ülkelerinde kalmalarının mantıklı olduğu fikrine sıcak baktığı vurgulandı.

TEK ŞART WEMBLEY

Ancak, UEFA'nın Tottenham, Newcastle, Arsenal, Aston Villa'nın finale ev sahipliği yapma talepleri ile birlikte İskoçya'da Hampden Park Cardiffteki Principality Stadium'un da söz konusu olmadığını iletti. UEFA patronları, Wembley'in tek seçenekleri olduğunu ve en az 22.500 seyirci garantisinin verilmesini talep etti.

48 ÖNCE VERİLMELİ

Şampiyonlar Ligi finalinin oynanacağı 29 Mayıs'ta Premier Lig'e yükselme maçları da takvimlendirildiği için bu maçların Federasyon tarafından başka bir tarihe alınacağı belirtildi. Zira, Wembley'in 48 saat öncesinde finalist takımların kullanılmasına verilmesi gerektiği iletti.

TÜRKIYE'NİN HARCADIĞI PARA KARŞILANACAK

UEFA, ayrıca Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi için harcadığı paranın da İngiliz hükümeti tarafından karşılanması gerektiğini belirtti. Nihai kararın, önümüzdeki hafta içerisinde verileceği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Milliyetçi:

çifte standart resmen ingiltere daha tehlikeli bizim ülkemizden finale iki ingiliz takımı kaldığı için kendi ülkelerinde yapmak istiyorlar

6
25
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title