Haberler

Prof. Dr. Canan Karatay: Başından beri tavuk dönere karşıyım, büfelerin önünden geçerken midem bulanıyor

Güncelleme:

Dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirten İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor. Tavuk, zaten tavuk değil. Bildiğiniz bir yerden pahalı da olsa istediğiniz kadar döner yiyebilirsiniz" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, dönerle ilgili iddiaları değerlendirerek "Ucuz etin yahnisi olmaz. Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor" dedi.

Yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan et döner kimi yerlerde 100 gramı 8 ile 10 lira arasında satılıyor. Prof. Dr. Karatay, ucuza satılan et dönerlerde yağ hilesi olduğunu iddia etti.

"HAYVANSAL YAĞLAR TEHLİKELİ DEĞİLDİR"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirterek, "Anadolu'da bir laf vardır; 'Ucuz etin yahnisi olmaz.' Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor. Hayvansal yağlar tehlikeli değildir çünkü hayvansal yağlar, katı yağ değildir. İnsan vücudunda ve hayvan vücudunda katı yağ olmaz. Hayvansal yağ kullandıklarını sanmıyorum çünkü çok değerli bir yağdır. Ancak ucuz diye de bunların kullanılması doğru değil. Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor. Tavuk, zaten tavuk değil. Bildiğiniz bir yerden pahalı da olsa istediğiniz kadar döner yiyebilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Canan Karatay Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (13)

Siz:

Canan hoca tek başına verdiğin bu mücadele ....ne devlet ne millet ne medya kimse desteklemiyor medya şov peşinde

30
4
yanıtYanıtla
Coganez:

Sana ne, ihtiyar, işine bak sen

1
28
yanıtYanıtla
DAYI AMA ANKARADA DEĞİL:

Canan hoca iyi diyorda o yemeyin dediği halkın yüzde doksadokuzunu ilgilendiriyor fakir gariban ne yapacak o yiyin dediği halkın yüzde biri zaten fazlasıyla yiyor.Yani diyeceğim canan hoca gariban fakir bunlarıda yemesin ölsün diyor.Zararlı okduğunu bizlerde biliyoruz hocam sen paradan haber ver.Bu ülkede simitle asgari ücret hesabı yapan sayın ve sevgili vekillerimiz var........

10
9
yanıtYanıtla
insan yemeden 45 gün yasayabilir:

Saglikli besin tüket , Az ye!...

yanıt11
yanıt3
bi adam:

millet keyfinden yemiyo , ucuz olduğu için yiyo, yoksa herkes bilir ca kebap döner iskender yemesini. . . .

6
10
yanıtYanıtla
BİR KADIN:

En ucuz ve kolay temin edildiği için yeniyor . artık insanlar sağlıklı olmasından ziyade fiyatına bakıyor. yoksa herkes ister iskender, oltu. kuzu çevirme yemeyi.

yanıt2
yanıt1
Ali:

İçtiğin Sigara Kullandığın telefon- Arabana ve giydiğin marka eşyalara bak yorumunun haklı olup olmadığını Kendin değerlendir. Bunlara para verirken acımıyorsan yerken sağlığını dikkate almayıp hesap ediyorsan kendini sorgula

yanıt5
yanıt4
ADMAN:

Bende ayni görüsteyim bir defa tavuk döneri yedim ilk ve son.

12
3
yanıtYanıtla
Hacı ama amca değil:

Tavuk döner de deri ve diğer yenmeyen artıklar mevcut et döner de aynı şekilde artıklar ile yapılıyor

12
1
yanıtYanıtla
x9:

tavugun en iyi tarafi derisiyle gerisi

yanıt0
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title