Haberler

Tüzmen: "İhracatı 3 Haneli Rakamlara Ulaştıracağız"

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 36 Milyar Dolar Olan İhracatı 85 Milyar Dolara Çıkardıklarını Belirterek, 'İhracatı 3 Haneli Rakamlara Ulaştıracağız. 2007 İhracat Hedefimiz 100 Milyar Dolar' Dedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, 36 milyar dolar olan ihracatı 85 milyar dolara çıkardıklarını belirterek, ''İhracatı 3 haneli rakamlara ulaştıracağız. 2007 ihracat hedefimiz 100 milyar dolar'' dedi.

AK Parti Kırşehir İl Başkanlığında partililerle biraraya gelen Bakan Tüzmen, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de ihracatın hızla arttığını, sadece otomotiv sektöründeki ihracatın 15 milyar dolara ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

''36 milyar dolar olan yıllık ihracat rakamını 85 milyar dolara çıkardık. İhracatı 3 haneli rakamlara ulaştıracağız. 2007 hedefimiz 100 milyar dolar. Otobüs üretiminde Avrupa birincisi, otomobil üretiminde Avrupa üçüncüsü ve kamyon üretiminde Avrupa yedincisi olduk. Montaj yaparak başladığımız otomotiv sektöründe başka ülkelerde montaj fabrikaları kurar hale geldik. Otomotiv sanayi ihracatında yüzde 44'lük artış ile dünya şampiyonu olduk. 1980'de toplam ihracatımız 3 milyar dolar iken, şimdi bir firma bu kadar ihracat yapıyor. Halkımızdan aldığımız güçle, çalışmaya devam ediyoruz."

Türkiye'nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Tüzmen, sözlerine şunları ekledi:

''Türkiye son 19 çeyrek sürekli büyüyor. Bunun motoru dış ticaret oldu. Dış ticaretimizi artırdıkça yeni iş imkanları oluşacak ve işsizlik de azalacak. 2002'de komşularımızla olan ticaretimizin, toplam ticaretimize oranı yüzde 5 civarında iken şimdi bu oran yüzde 30'lara çıktı. Dış ticaret hacmimiz ve ihracatımız her geçen gün daha da artacak. Bunun için çalışıyoruz ve yolumuzda ilerliyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title