Haberler

Türkiye'nin Yüzde 19'u Türk, Yüzde 51'i Müslüman

Pew Küresel Tutumlar Projesi Kapsamında Yapılan Bir Kamuoyu Yoklamasında Kendini"Önce Müslüman" Olarak Kabul Edenlerin Oranının Artarak Kendilerini"Önce Türk" Olarak Kabul Edenleri Oldukça Geride Bıraktığı Sonucu Ortaya Çıktı.

Pew Küresel Tutumlar Projesi kapsamında yapılan bir kamuoyu yoklamasında kendini "önce Müslüman" olarak kabul edenlerin oranının artarak, kendilerini "önce Türk" olarak tanımlayanları oldukça geride bıraktığı sonucu ortaya çıktı.

İngiltere'de gerçekleşen 7 Temmuz saldırılarının yıldönümünde Pew Küresel Tutumlar Projesi kapsamında yayınlanan "Avrupa'daki Müslümanlar" başlıklı araştırmada Türkiye ile ilgili oldukça çarpıcı bir sonuç çıktı. Araştırmaya göre Türkiye'de kendini "önce Müslüman" olarak kabul edenlerin oranı, geçen yıla oranla 8 puan artarak yüzde 51 oldu.

Ankete katılanların yüzde 19'u aynı soruya "önce Türk'üm" yanıtı verirken, yüzde 30'su ise iki kimliği de eşit olarak kabul ettiklerini söyledi.

TÜRKLER'İN YÜZDE 46'SI İSLAMİ AŞIRILIKTAN ENDİŞELİ

Pew'un araştırmasına katılan Türklerin yüzde 46'sı Türkiye'de İslami aşırılıkların artmasından endişe duyduklarını kaydederken, yüzde 39'u bu konuda bir endişeleri olmadığını belirtti.

Türklerin yüzde 57'si Avrupalıların Müslümanlara karşı düşmanca bir tutumları olduğuna inandıklarını söylerken yüzde 35'i bu görüşe katılmadığını kaydetti.

Araştırma, Türkiye'de 1-25 Nisan 2006 tarihleri arasında 18 yaşından büyük 1013 kişi ile yüz yüze görüşme şeklinde yapıldı. Araştırmada yüzde 3'lük bir yanılma payı olabileceği belirtildi.

TÜRKLER ABD'DEN VE İRAN'IN NÜKLEER SİLAHLARINDAN HOŞNUT DEĞİL

Anketten Türkiye ile ilgili ortaya çıkan diğer bazı dikkat çekici sonuçlar ise şunlar oldu:

“-Türklerin yüzde 40'ı ülkenin iyi bir yolda ilerlediğini söylerken yüzde 56'sı buna inanmadığını belirtti.

-Türkler arasında Amerika Birleşik Devletleri'ni olumlu olarak kabul edenlerin oranı sadece yüzde 12'de kaldı, Türklerin yüzde 76'sı ABD'yi olumsuz değerlendirdiklerini söyledi.

-Ankete katılan Türklerin yüzde 53'ü İran'ı olumlu, yüzde 35'i olumsuz olarak gördüklerini belirtti.

-İran'ı genelde olumlu olarak gören Türkler, nükleer silahlar söz konusu olunca tutmlarını değiştirdi. Buna göre Türklerin yüzde sadece yüzde 23'ü İran'ın nükleer silah sahibi olmasını desteklediklerini söylerken yüzde 61'i buna karşı olduklarını kaydetti.

-Pew'un anketine katılan Türklerin yüzde 77'si ABD'nin terörle savaşına karşı çıkarken yüzde 14'ü destekledi.

-Türklerin yüzde 63'ü, Orta Doğu'da Filistinlilere, yüzde 5'i ise İsraillilere daha çok sempati duyduğunu belirtirken yüzde 2'si ‘ikisine de sempati duyduğunu’, yüzde 16'sı ise hiçbirine sempatisi bulunmadığını söyledi.

-Türklerin yüzde 44'ü Hamas'ın seçimlerden zaferle ayrılmasının Filistinliler için olumlu, yüzde 23'ü ise olumsuz olduğuna inandıklarını belirtti.”

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title