Haberler

Türk İşadamına Fahri Doktora

İngiltere'de yasayan restoranlar zincirinin sahibi Türk işadamı Hüseyin Özer'e ülkenin saygın üniversitelerinden Westminster Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına verildi.

İngiltere'de yasayan restoranlar zincirinin sahibi Türk işadamı Hüseyin Özer'e ülkenin saygın üniversitelerinden Westminster Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına verildi.

Londra'nın merkezindeki Royal Festival Hall'da, Westmister Üniversitesi'nin düzenlediği mezuniyet töreninde cübbe giyerek diplomasını alan Türk işadamı Hüseyin Özer, salonu dolduran öğrenciler ve davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

İNGİLTERE-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNE ÖNEMLİ KATKILARI VAR

işadamı diplomasını Westminster Üniversitesi Rektörü Profesör Geoffrey E. Petts'in elinden aldı. Rektör Profesör Petts, Özer'i takdim ederken yaptığı konuşmada, "Hüseyin Özer'in sadece Londra'ya değil, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilere önemli katkıları var" dedi.

Özer'in İngiltere'ye 40 yıl önce geldiğini belirten Prof. Petts, "Hüseyin, sadece bir aşçı değil, kendi kendini eğiten biri olmuştur. Kömürlükte yaşamış, barda çalışarak hayatını devam ettirmeye çalışmış, kendi kendine okuma-yazma öğrenmiştir. 16 yaşındayken İngiltere'ye gelebilecek parayı biriktirmiş.

Bu ülkeye geldikten 6 yıl sonra ise sadece ilk işini satın alacak parayı kazanmakla kalmamış, aynı zamanda çocukların eğitimi için kendi adına bir vakıf kurmuştur" diye tanıttı.

SALONA TÖRENLE GİRDİ

Hüseyin Özer, mezuniyet töreninin yapıldığı salona rektör ve öğretim üyeleriyle birlikte törenle girdi. Fahri Doktor Özer, duygularını, "İlkokul diploması olmayan bir adam Westminster Üniversitesi'nden fahri doktora unvanı alıyor. Benim için iki ülkeyi birbirine bağlayan insan diyorlar. Sevinçten havalara uçuyorum" diye anlattı.

Üç ailem vardı, üçü de okutmadı diyen Özer, "Beni burada buldular. Okumamış adama fahri doktora verdiler" dedi. Türklerin kebapçılık dışındaki iş alanlarına da yönelmesini isteyen Özer, "Herkes bildiği işi yapıyor. Ben yeni bir şey yaptım. Kebaptan vazgeçtim, tamamen sağlıklı bir mönü ve lezzetli yemek yaptık. Sürekli araştırıyoruz, yaptığımız yemeğin, dekorun, her şeyin bir anlamı var" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title