Haberler

Türban Karşıtı Teziç'e 'Şapkalı' Misilleme

YÖK Başkanı Teziç ve Rektörler Komitesi Üyeleri ile Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin Hakkında, 'Şapka Giyilmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefetten' Suç Duyurusu Yapıldı.

Öğretmen-Sen yöneticileri, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ve Rektörler Komitesi üyeleri ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin hakkında, “Şapka Giyilmesi Hakkındaki Kanuna muhalefetten” Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, “28.11.1925 tarihli 671 Sayılı Şapka Giyilmesi HAkkında Kanunu'na göre TBMM üyeleri, tüm kamu görevlileri, memur ve müstahdemlerin şapka giyme mecburiyeti bulunduğu” kaydedildi.

Dilekçede, Teziç ve Rektörler Komitesi üyeleri ile Bumin'in, “671 Sayılı Kanun hükümlerine muhalefet ederek, resmi görevleri sırasında şapka giymedikleri” iddiasına yer verilerek, 2 aydan 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Genel Sekreter Behçet Canöz ve bazı sendika üyeleri, suç duyurusu dilekçesini sunmalarının ardından, Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Şapka giyerek konuşma yapan Canöz, “hiçbir inanç, ideoloji ve umdenin, insan hak ve hürriyetlerinden üstün olmadığını” belirterek, “Yeni bir Anayasa bu kriterlere göre düzenlenmeli, bireyin inanç, düşünce ve duygu dünyasına saygı esas alınmalı, şiddete dönüşmediği, genel ahlaka aykırı olmadığı sürece her söylem, her eylem serbest olmalıdır” şeklinde konuştu.

“Başörtüsü yasağı keyfiliğe en açık örnektir” iddiasında bulunan Canöz, “Kadınların kılık ve kıyafetleriyle ilgili hiçbir şekilde yasal bir düzenleme yapılmamıştır. Anayasa Mahkemesinin yorumuna dayanılarak yasak sürdürülmek isteniyor” dedi. Canöz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) bu konudaki kararını da eleştirerek, “AİHM de hukukun üstünde olamaz, kararları tartışılmaz değildir” dedi.

Sendika başkanı Yusuf Tanrıverdi ise “özgürlükçü ve insan haklarını temel alan yeni bir Anayasa yapılmasını” istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title