Haberler

Tüketiciler Birliği: "Bankalar Sigorta Vurgununa Başladı"

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Ramazan Yıldız, "Bankalar, Kredi Kartı Ücreti, Hesap İşletim Ücreti Derken Şimdi de İzinsiz Sigorta Vurgununa Başladı" Dedi.

Tüketiciler Birliği Adana Şube Başkanı Ramazan Yıldız, Bankalar, kredi kartı ücreti, hesap işletim ücreti derken şimdi de izinsiz sigorta vurgununa başladı" dedi. Yıldız, bankaların tüketicinin rızası olmadın kasko, hayat sigortası, trafik sigortası gibi adlar altında sigorta yaptıklarını öne sürdü.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartı ücreti, hesap işletim ücretinin tüketiciye faturasının 5 milyar doları aştığını söyledi. Yıldız, Türkiye'nin yılda yüzde 6-7 büyümesine karşın bankaların yüzde 50 büyüdüğünü kaydederek, "Nasıl büyüdükleri ortadadır. Her banka işleminde tüketicilere dosya parası, işlem ücreti, kart ücreti gibi akla hayale gelmedik fatura çıkararak tüketiciden aldıkları haksız paralarla büyümüşlerdir" dedi. Bankaların, tüketici ile görüşme yapmadan trafik sigortası, kasko, hayat sigortası, pos cihazı sigortası gibi adlar altında sigorta yapmaya başladıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi:

"Tüketicinin hiçbir bilgisi ve onayı olmadan hesaplarından sigorta bedelleri çaktırmadan küçük küçük taksitlerle alınmaktadır. Bu durumu fark edip itiraz edenlere önce sorun çıkartılmakta sonra ise iade edilmektedir. Bu durum bankaların yetki iptaline kadar gidebilecek büyük bir suçtur."

"BDDK KÖR, SAĞIR, DİLSİZİ OYNUYOR"

Yıldız, tüketicilerden sorumlu bazı kişilerin de bankalardan yana tavır koyduğunu kaydederek, BDDK'nın ise "kör, sağır ve dilsizi" oynadığını ifade etti. Yıldız, şöyle devam etti:

"Yargıya müdahale ederek suç işlemektedirler. İdaresi altında bulunan hakem heyetlerine Anayasanın 36, 74, 137 maddelerine, 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanununa ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 121. maddesine muhalefet ettirilmektedir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title