Haberler

Tüba'dan Küresel Barış ve Refah İçin Konferans

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA, İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) organizasyonunda düzenlenecek "Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve Yenilik" konferansının 8-11 Ekim'de...

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA, İslam Dünyası Bilimler Akademisi (IAS) ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) organizasyonunda düzenlenecek "Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve Yenilik" konferansının 8-11 Ekim'de Konya'da gerçekleştirileceğini bildirdi.

Acar, yaptığı yazılı açıklamada, 21. kez gerçekleştirilen uluslararası konferansa, Türkiye, Azerbaycan, Ürdün, İran, Filistin, Tunus, Bangladeş, Kazakistan, Mısır, Tunus, Malezya, Pakistan gibi İslam ülkelerinden gelen katılımcıların yanı sıra Rusya, Avrupa ve Amerika'da bilimsel çalışmalar yürüten bilim adamlarının da katılacağını belirtti.

İslam ülkelerinin bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişkilerin gelişmesi bakımından konferansın Türkiye'de yapılmasının önemli olduğuna işaret eden Acar, 4 gün sürecek etkinlik süresince "üniversitelerin dönüşen rolü, İslam dünyasında sosyal bilimler, tıp eğitiminin geleceği, Ortadoğu'da Ar-Ge, teknoloji ve yenilikçilik, bilim kültürü, Mevlana" gibi birçok konunun oturum ve atölye çalışmasında ele alınacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Cevat Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title