Haberler

Tribünlerde Taraftar Gruplarından Kardeşlik ve Barış Mesajları

Sakaryaspor Taraftarı Aykut Adıyaman'ın Fenerbahçe Maçına Giderken Trenden Düşerek Ölmesi Üzerine, Sakaryaspor Taraftar Grubu Tatangalar Derneği'nin Girişimiyle Diğer Kentlerden Gelen Taraftar Derneklerinin de Katılımıyla Tribünlerde Kardeşlik ve Barış Mesajları Verildi.

Sakaryaspor taraftarı Aykut Adıyaman'ın Fenerbahçe maçına giderken trenden düşerek ölmesi üzerine, Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar Derneği'nin girişimiyle diğer kentlerden gelen taraftar derneklerinin de katılımıyla tribünlerde kardeşlik ve barış mesajları verildi.

Sakaryaspor-Bursaspor maçı öncesinde Adapazarına davet edilen, aralarında Fenerbahçe, Galatarasay Trabzonspor gibi takımların taraftar gruplarının temsilcilerinin de bulunduğu gruplar, tribünlerdeki terörün sona erdirilmesi için mesajlar verdi.

ANNELAR AĞLAMASIN

Tatangalar Derneği'nin, "Anaların gözyaşlarıyla yeşeren çimlerde futbol istemiyoruz" sloganıyla Sakaryaspor taraftarlar Gurubu Tatangaların başlattığı kampanyaya Fenerbançe, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Kocaelispor, Ankaragücü, Sivasspor, Samsunspor, Eskişehirspor, Vestel Manisaspor, Karsıyaka ve Malatyaspor taraftar temsilcileri katıldı.

MEZARINI ZİYARET ETTİLER

Taraftar temsilcileri, bir hafta önce istanbul'da oynanan Fenerbahçe maçına giderken trenden düşerek yaşamını yitiren Sakaryaspor taraftarı 19 yaşındaki Aykut Adıyamın'ın, Horozlar Köyü'ndeki mezarını ziyaret etti. Ziyaret sırasında duaları dinleyen taraftarların bazılarının ağladıkları da görüldü.

Tatangalar Derneği Kurucusu olan Metin Doğuşan, dernek binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının tribünlerde barışı sağlamak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"Zorunlu doğum için biraradayız. Ölümü bile bile bu doğuma geldik. Yani çocuğumuz sağlıklı doğsun diye ölmeye geldik. Herkes bizden birseyler bekledi. Bize çok cezalar kesildi. Bütün Türkiye'nin gizli güçleri bile bu işin içine girdi. Renkleri birbirinden ayırdılar. Aykut kardeşimizin vefatı ile tribünlerde kardeşlikte başladı. Türkiye Futbol Federasyonu, Türkiye Fitne Fesat Federasyonu'dur. Bugün burada olmamıza kimse destek vermedi. Türkiye tribünleri kardeştir. Hiçbir kimse tribünlere döner bıçakla gelmesin. Kocaelili, Bursasporlu Aykutlar ölmesin. Biz Sakaryaspor Derneği olarak öz eleştirimizi yaptık. Şapkamızı önünüze koyduk. Bundan sonra başka Aykut ölmesin."

Taraftarların sloganlar da attığı attığı toplantıda, Türkcell Süper Lig takımlarının taraftar temsilcileri Sakarya'da başlatılan tribünlerde barışın sürmesi için, ellerinden geleni yapacaklarını söylediler

Taraftarlar daha sonra 'Aykutlar ölmesin' sloganı atarak, Bursaspor maçını izlemek üzere Atatürk Stadı'na doğru yürüdüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title