Haberler

Mahkeme, fahri trafik müfettişinin kestiği 1.200 liralık cezayı görüntü olmadığı için iptal etti

Güncelleme:

Bursa'da bir vatandaş, kendisine gelen 1.200 liralık trafik cezasını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kentin en işlek caddesinde trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirdiği iddiası ile ceza kesilen sürücü, bir avukat aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Söz konusu saatte trafiğin yoğun olduğunu ve makas atma ihtimalinin olmadığını belirten sürücünün cezası, fotoğraf ve görüntü gibi deliller olmaması nedeniyle iptal edildi.

Tekstil firması sahibi Mehmet Tunç'a şehrin en kalabalık caddesinde makas attığı gerekçesiyle 1.228 lira ceza geldi. Gelen cezayı inceleyen Tunç, cezanın açıklamasını okuduğunda büyük şaşkınlık yaşadı. Cezanın, Bursa'nın en işlek caddesinde ve trafiğin en yoğun olduğu saatte trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmekten geldiğini gördü. O saatte cezanın yazıldığı caddede trafiğin yoğun olduğunu ve makas atma imkanın olmadığını belirten vatandaş, soluğu bir avukatın yanında aldı. Cezanın bir fahri trafik müfettişi tarafından yazıldığı belirlendi.

DELİL OLMAYINCA CEZA İPTAL EDİLDİ

Hemen cezanın iptali için mahkemeye başvuru yapıldı. Cezayı yazan fahri trafik müfettişinin fotoğraflı ve görüntülü delil sunamaması üzerine ceza Sulh Ceza Hakimliği'nce iptal edildi.

"HAKİM İDDİALARIMIZI HAKLI BULDU"

Müvekkiline yazılan haksız cezanın iptal edildiğini ifade eden Avukat Aylin Doğan, "Müvekkilimiz bize başvuru yaptı. Cezanın tanzim edildiği yer, Bursa'da trafiğin en yoğun olduğu yer. Müvekkilim, bu saatte burada trafiği tehlikeye düşürecek bir hareket yapmasının imkansız olduğunu belirtti. Biz de sulh ceza hakimliğine cezanın iptali için müracaatta bulunduk ve bu kararın hukuka aykırı olduğunu söyledik. Fahri trafik müfettişi tarafından düzenlenen cezada herhangi bir video ve fotoğrafın delil olarak sunulmadığını belirttik. Konuyu değerlendiren sulh ceza hakimi iddialarımızı haklı buldu ve 1.228 liralık cezayı iptal etti" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Tunç Bursa Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (3)

Burak Yalçın:

Fahri Trafik Müfettişi görevden neden alınmıyor peki? Daha kaç kişi mahkemeyle uğraşacak onun yüzünden?

67
4
yanıtYanıtla
Ahmet Han:

Fahri trafik müfettişliği sonlandırılmalıdır. Rezil bir hal aldı adam keyfine ceza yazıyor millete bu kadar olmaz!

62
2
yanıtYanıtla
Ayhan Karabaş:

İki buçuk yıllık hasta yatalak alzaimer olan babamıza motorsikleti 5 yıldır çalışmayan plakasına hız sınırı ihlal cezası kesildi. Bu cezayı yazan trafik memuru motor sikleti çalıştırsın hediye edeceğim.

10
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title