Haberler

Trabzonspor Camiası İstanbul'daki 'Brunch'ta Bir Araya Geldi

Trabzonspor Camiası İstanbul'daki 'Brunch'ta Bir Araya Gelirken, Trabzonspor'da Daha Önce Başkanlık Yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bordo-mavili Ekibin Yeni Transferlerinden Giray'ın İyi Bir Tercih Olduğunu Ancak Yurtdışından Alınan Oyuncuları Tanımadığını Söyledi.

Trabzonspor camiası İstanbul'daki 'Brunch'ta bir araya gelirken, Trabzonspor'da daha önce başkanlık yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Bordo-mavili ekibin yeni transferlerinden Giray'ın iyi bir tercih olduğunu ancak yurtdışından alınan oyuncuları tanımadığını söyledi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise yeni sezon öncesi yapılan transferler ve camiada yaşanan birlik-beraberlik duyguları ile yukarılara doğru tırmanışa geçtiklerini ifade etti.

Swissotel'de gerçekleştirilen 'Brunch'a Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bazı yönetim kurulu üyeleri ile Bordo-mavili camianın önde gelen isimleri katıldı. 'Brunch'ta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özak, Trabzonspor'un geçen sezonu ligde istemedikleri bir yerde bitirdiğini belirterek, "Ligi oyun, skor, sonuç ve sıralama açısından istemediğimiz bir yerde bitirdik. Milli Takım'a futbolcu yönünden katkımız da azaldı. Çok yenildik, yarışmacı bir takım olamadık. Artık yapabileceğimiz tek şey, bu yönetime önümüzdeki dönemde başarılar dilemek" dedi.

Gökdeniz Karadeniz'in Bordo-mavili takımdan ayrılmasıyla Trabzonspor'un önemli bir güç kaybına uğradığını söyleyen Bakan Özak, "Yeni yönetim bu güç kaybını genç, az tecrübeli, orta tecrübeli oyuncularla kapatmak istiyor. Giray bu konuda iyi bir tercih. Yurtdışından alınan oyuncuları ben tanımıyorum. İnşallah onlar da takıma iyi adapte olur. Tanınmış, ünlü oyuncular aldığınız zaman, bu oyuncular Trabzon'a geldiğinde faydalı olamıyor. 30 yılı aşkın dönemdir, yurtdışından gelen oyunculardan çok randıman alamadık. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım. Başkan ve yöneticiler uğraşıyor, biz de onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Özak, Trabzonspor'un lige renk veren takımlardan biri olduğunu kaydederek, "Ama sabırlı olmak lazım. Taraftara 'Şampiyon olacağız, yıldız alacağız' demek doğru değil. 'Şampiyonluğa oynayan bir takımı kısa sürede ortaya çıkaracağız' demek daha doğru. Trabzonspor'un eski dönemde olduğu gibi iyi oyuncular çıkarması lazım. Az sayıda da olsa Hami, Gökdeniz gibi oyuncuları yakalamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ise yeni transferlerle ve camiada yaşanan birlik-beraberlik duyguları ile yukarılara doğru tırmanmaya başladıklarını belirterek, "Trabzon kenti ve Trabzonspor çok büyük bir oluşum. 'Trabzonspor'un hali ne olacak?' diye hep sorarlardı. Ben, 'Hiçbir şey olmaz Trabzonspor'a' diyordum. İşte gördünüz, tekrar yukarılara doğru tırmanmaya başladık. Transfer ve beraberlik olarak inşallah bu gidiş yukarıya doğru devam edecek" dedi.

Bir basın mensubunun 'Taraftarın bundan sonraki süreçte takımdan beklentisinin ne olması gerekir?' şeklindeki sorusu üzerine Başkan Şener, "Transferler daha bitmedi. Transferleri bitirdikten sonra kamp dönemine gireceğiz. Kentimizdeki ilk maçta cezalıyız. Seyircisiz oynama cezası. Gelecek sezon için statta yaşanabilecek olaylara karşı bir önlem almayı düşünüyorum. Maçlarda sahaya bir kişi atlarsa stat güvenliği için anlaştığımız güvenlik firmalarının işine o gün son vereceğim. Ben de bundan sonra böyle bir tedbir alacağım. Taraftarın öncelikle Trabzonspor'a sahip çıkmasını istiyorum. Diğer Anadolu takımları benimle yan yana gelmek isterken, önce seyirci sayılarını soruyorum, ondan sonra 'Yanıma gelin' diyorum. Taraftarımızı çok seviyorum" diye konuştu.

Başkan Sadri Şener, yeni yabancı oyunculara verilen paranın mevcut oyuncuların aldığı paralardan düşük olduğunu ifade ederek, "Yabancı transferlerde futbolculara verilen paralar, mevcut oyuncularımızın aldığı paralardan düşük. Kulüplere ödenen bonservis bedelleri yüksek ama sonunda onların bonservislerini aldığımızdan bir değeri oluyor, Trabzonspor'un değerini yükseltiyor. 22-23 yaşında transfer ettiğimiz genç futbolcular var. Önümüzdeki yıllarda bu oyuncular Trabzonspor için büyük servet olacak. Şimdi bizim 3 yabancımız var. 3 hakkımız daha var. +2 hakkımızı pek kullanacağımızı sanmıyorum. Hocamız yarın gelecek yurtdışından. Tecrübeli bir stoper daha istiyor. Özellikle bu konuda Yunanlı bir futbolcuya bakıyor. Onunla ilgili birtakım gelişmeler oluyor. Umut'un yanına mutlaka bir golcü almamız lazım. Teknik konulara pek fazla girmek istemiyorum. Bu konuda çok fazla bilgim yok. Sadece hocanın söylediklerini aktarıyorum. Bir de orta sahaya bir oyuncu aldık mı bu işi bitiririz" ifadelerini kullandı.

(EE-İY-GS-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title