Haberler

Trabzon: Emin Kahraman, Trabzonspor'un Mali Yapısını Değerlendirdi

Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Emin Kahraman, geçmiş dönemlerde ekonomik anlamda savurganlıklar yapıldığını, ancak kendi dönemlerde savurganlığa geçit vermeyeceklerini söyledi.

Trabzonspor Kulübü Genel Saymanı Emin Kahraman, geçmiş dönemlerde ekonomik anlamda savurganlıklar yapıldığını, ancak kendi dönemlerde savurganlığa geçit vermeyeceklerini söyledi.

Trabzonspor'un mali yapısından sorumlu olan Genel Sayman Emin Kahraman, Trabzonspor dergisine verdiği röportajda, Bordo-mavili kulüpte geçmiş dönemlerde çeşitli savurganlıkların yapıldığını ancak kendi dönemlerinde bu tür harcamalara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi. Mevcut yönetimin oldukça başarılı olduğunu ve çok iyi bir performans gösterdiğini belirten Kahraman, aieli ortamında ve uyum içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve bunun meyvesini de aldıklarını kaydetti.

Kulüpte geçmiş dönemlerde çeşitli savurganlıkların yapıldığını, ancak kendi dönemlerinde bu tür harcamalara kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Kahraman, "Yönetimimiz ekonomiyi iyi takip eden ve onu iyi kullanan bir görüntü çiziyor. Trabzonspor'un ekonomik anlamda toparlanması için var gücümüzle çalışıyoruz. Yönetimi devraldığımızda sırtımızda büyük bir ekonomik yük vardı. Şimdi gece-gündüz çalışarak bunu çözmeye çalışıyoruz. Başta da sponsorlukları harekete geçiriyoruz. Nihai hedefimiz, gelir kaynaklarımızın tümünü kullanmaktır" dedi.

Borsadan elde edilen gelirin yüzde 85'inin kendileri göreve gelmeden önce kullanıldığını, kalan yüzde 15'lik kısmın ise şu anda bankada bulunduğunu kaydeden Kahraman, "Biz bu paraya dokunmadık. Dokunmayı da düşünmüyoruz. Kulübü kendi kendine yetebilecek bir şekle getirmek, hazırdaki varlıkları kullanmak yerine ek gelirler elde etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Kulübün borsaya açılırken bazı hatalar yapıldığını da savunan Kahraman, hisse senetleri piyasaya sürüldüğünü ve elde edilen paranın da anında kullanıldığını, ancak bu paranın gelir getirecek yatırımlara yönlendirilebilmesi durumunda çok daha güzel şeylerin yapılabileceğini ifade etti.

Trabzonspor'un gelir-gider dengesini de değerlendiren Emin Kahraman, şu anda Trabzonspor'un gelirlerinin giderlerini karşılamadığına dikkat çekerek, "Bu herkes tarafındanda biliniyor. Yıllık 15 trilyon lira civarında bir açık söz konusu. Yönetimler kendi çalışmaları ile ancak bu aradaki farkları kapatabiliyorlar. Daha ötesine geçemiyorlar. Bizim elimizde büyük projeler var. Eğer bunları pratiğe dökebilirsek Trabzonspor'un geçmişte kaybettiklerini geri kazanabiliriz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un en büyük projesinin şampiyonluk olacağını söyleyen Genel Sayman Kahraman, "Ne kadar proje sayarsanız sayın. Futbolda 20 seneyi aşkın bir süredir şampiyonluk hasreti çeken bir kulüpten söz ediyorsak, taraftarın önünde bunların önemi çok düşük kalıyor. Şampiyonluğun elde edilmesi için gerekli altyapıyı ve kadroyu hazırlamaya başladık. Başta Başkanımız Nuri Albayrak olmak üzere yönetim kurulumuz bu konuda çaba gösteriyor. Bunu yaparken hedefleri gerçekçi olarak koyuyoruz ve 2-3 yıllık bir süreden bahsediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title