Haberler

Trabzon'da Yeni Yılın Gündemini Yerel Seçimler Belirleyecek

Trabzon'da 2007 Yılı, Bir Kısmı Ülke Gündemini Meşgul Eden Çeşitli Olay ve Tartışmalarla Geride Kalırken, Çözüm Bekleyen Birçok Sorunla Girilen 2008 Yılında Kentin Gündemini Yaklaşan Yerel Seçimlerin Belirlemesi Bekleniyor.

Trabzon’da 2007 yılı, bir kısmı ülke gündemini meşgul eden çeşitli olay ve tartışmalarla geride kalırken, çözüm bekleyen birçok sorunla girilen 2008 yılında kentin gündemini yaklaşan yerel seçimlerin belirlemesi bekleniyor.

Trabzon’da 2007 yılı asayişten spora, üst düzey bürokratların görevden alınmasından yeni bürokrat atamalarına, siyasetten sanata çeşitli olay ve tartışmalarla geride kaldı. Ülke gündemini de meşgul eden bu tartışmalardan en önemlisi 19 Ocak tarihinde Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink’in İstanbul’da Trabzon nüfusuna kayıtlı O.S. isimli bir genç tarafından silahla vurularak öldürülmesi oldu. Bu cinayetin ardından Rahip Santoro ve TAYAD olaylarıyla ‘istenmeyen’ bir üne kavuşan ve bunun izlerini yeni yeni silmeye başlayan Trabzon’un adı farklı tartışmalarla yeniden gündeme geldi. Trabzon’dan ve Trabzon dışından farklı yürütülen bu tartışmalar, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevden alınmasına kadar uzandı. Yavuzdemir’in yerine Sakarya Valisi Nuri Okutan, Altay’ın yerine ise Polis Başmüfettişi Arif Akkale atandı. Emniyet Müdürü Akkale ise bir yılını tamamlayamadan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Adana Emniyet Müdürü olarak atanırken, Akkale’nin yerine de Niğde Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Feridun Boz atandı. Boz, 2007 yılının son günlerinde Trabzon’a gelerek görevine başladı.

Trabzon’da 2007 yılında ülke gündemini meşgul eden ikinci önemli olay ise 13 Mayıs’ta Trabzon’dan İran’ın Tebriz kentine gitmek üzere havalanan Sky Arrow 650T tipi özel uçağın Köprübaşı ilçesi Sıcakoba Yaylası'nda ormanlık alana düşmesi oldu. Uçakta bulunan İngiliz pilot Michael Newman ile Pakistanlı Zakaullah Bhamgoo hayatını kaybederken, uçakla ilgili çok sayıda spekülasyon yapıldı.

TRABZONSPOR 2007 YILINDA DA EN ÇOK KONUŞULAN KONULARIN BAŞINDA GELDİ

Trabzon’da ülke gündemini uzun süre meşgul eden bir diğer önemli olay ise spor alanında yaşandı. 4 Ağustos tarihinde Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçında, maç Bordo-mavililerin 1-0 üstünlüğüyle devam ederken son saniyelerde bir taraftarın sahaya girmesiyle başlayan olaylar, Trabzonspor’un 3-0 hükmen mağlup sayılması ve 5 maç saha kapatma cezasıyla sonuçlandı. Bu maçın getirdiği olumsuz tablonun, Trabzonspor üzerinde oluşturduğu olumsuz etki, ligin ilk yarısında Trabzonspor’un istenilen başarıyı yakalayamamasıyla kendini gösterirken, bu atmosferde gidilen Genel Kurul’un son anda ileri bir tarihe ertelenmesi ise çok farklı tartışmaları beraberinde getirdi.

Trabzon’da 2007 yılında yerel düzeyde en etkili olay ise ülke genelinde olduğu gibi 22 Temmuz Genel Seçimi oldu. İktidar partisi AK Parti mevcut 6 milletvekilliğini koruduktan başka 2002 yılındaki seçimde aldığı oy sayısının da üzerinde bir oy aldı. AK Parti Trabzon’da aynı zamanda ülke genelindeki oranın yaklaşık 10 puanını üzerinde bir orana ulaşırken, ana muhalefet CHP hem 2 olan milletvekilliği sayısını 1’e düşürdü hem de genelde aldığı oy sayısında azalma yaşandı. Seçimde Trabzon’da başarılı olan bir diğer parti ise 8 milletvekilliğinden birini elde eden MHP oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title