Haberler

Toros Tarım'da Grev

Adana'nın Ceyhan İlçesinde Faaliyet Gösteren Toros Tarım A.ş.'de, İşverenle Sendika Arasında Gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Anlaşma Sağlanamaması Üzerine Grev Kararı Alındı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde faaliyet gösteren Toros Tarım A.Ş.'de, işverenle sendika arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alındı.

Bu sabah Türk-İş'e bağlı Petrol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, fabrika kapısında bir basın açıklaması yaptı. Kabaca, toplam 140 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığını ve grev kararı almak zorunda kaldıklarını söyledi.

1 Ocak 2006'da Samsun Gübre, Mersin Ak Gübre ve Toros Gübre fabrikalarının Toros Tarım A.Ş. adı altında birleştirildiğini anımsatan Kabaca, "Bu birleşme sırasında Samsun ve Mersin'deki fabrikalarda sözleşme süresi bitmediği için sendika olarak yetki alamadık. Biz de Ceyhan İş Mahkemesi'nde dava açtık ve mahkeme kararıyla yetki aldık. Bu arada geçen sürede sözleşme için 16 aylık bir gecikme yaşandı. İşverenle yaptığımız görüşmelerde toplam 69 talebimizin 26'sında uzlaşmaya varıldı. Biz brüt olarak yüzde

70 zam istedik ve bunun 1 Ocak 2006'dan itibaren geçerli olmasını istedik. İşveren ise brüt yüzde 7 önerirken, sözleşmenin 2007 yılından itibaren geçerli olması konusunda ısrar etti. Bu durumda bize de grev kararı almaktan başka bir çare kalmadı" dedi.

Şube Başkanı Kabaca, daha sonra grev kararını işçilerle birlikte fabrika girişine astı.

(MÇ-MT-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title