Haberler

Topkapı Sarayı Sloganlara Tanıklık Etti

Osmanlı Döneminde, Yeniçeri İsyanlarına Sahne Olan Topkapı Sarayı; Bahçesinde Gülhane-i Hattı Hümayunu'nun Açıklanması Gibi Tarihi Olayların Yaşandığı Gülhane Parkı, Bu Kez, Emperyalizm Karşıtlarının Sloganlarına Ev Sahipliği Etti.

Osmanlı padişahlarının meskeni Topkapı Sarayı ile tarihi olaylara beşiklik eden Gülhane Parkı bugün alışık olmadığı konukları ağırladı.

Türkiye Sosyal Forumu nedeniyle Darphane-i Amire Binası’nda gerçekleştirilen açılışın ardından, savaş karşıtları, sendikalar, meslek odaları bir araya gelerek yürüyüş düzenledi. Topkapı Sarayı sınırlarında yer alan Darphane-i Amire Binası’nda toplanan ve Gülhane Parkı’nda yürümeye başlayan eylemciler sarayı gezmeye gelen turistlerin ilgisine neden oldu.

Renkli pankartları ve sloganları, sarayın sessizliği ile tezat oluşturan eylemciler, Gülhane Parkı kapısında güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Eylem komitesi ile güvenlik güçleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerde, Tarihi Alman Çeşmesi’ne kadar yürüyüşü olaysız sürdürme sözünün verilmesinin ardından, gruplar Gülhane Parkı alanından çıktı. Eylemciler, “Başka Bir Dünya Başka Bir Türkiye Mümkün Türkiye Sosyal Forumu” ortak pankartı arkasında toplandı.

OPERASYONUNUN ARDINDAN ESP’DEN KİTLESEL KATILIM

Bir hafta önce polis tarafından bürolarına operasyon düzenlenen BEKSAV, Atılım Dergisi, Ezilenlerin Sosyalist Platformu, eylemin en kalabalık gruplarından biri oldu. Kırmızı tişörtleri ve ESP yazılı şapkaları ile eyleme katılan ESP’liler, Atılım Dergisi de sattı. “Baskılar Bizi Yıldıramaz Devrimci Sanat Susturulamaz” pankartı arkasında yürüyen BEKSAV üyeleri, kurdukları “BEKSAV Eylem Bandosu”nun “Gücünüz Yetmez Bize” sloganı ile protestolarını gerçekleştirdi.

Haklar Özgürlükler Platformu üyeleri “Tecrite Son” pankartı arkasında toplanırken, ölüm orucunda hayatını kaybedenlerin resimlerinden oluşan bir pankart ve beyaz başörtülü kırmızı bantlı kadınlar kortejde dikkat çekti.

KÜRESEL BAK’IN BUSH SLOGANINA TURİST İLGİSİ

Alanın en renkli korteji, gökkuşağını temsil eden renkli bayraklı, davulları ve içine taş doldurulmuş şişeleri ve ilginç sloganları ile Küresel Barış Adalet Platformu oldu. Eylemcilerin Büyük Ortadoğu Planına karşı yürüttükleri “Bop’a Karşı Hop” çalışmalarını anımsatmak için attıkları “Hoplamayan Bush Olsun” sloganı, turistlerin de ilgisini çekti. Bazı turistler fotoğraf çekerken, bazıları da eylemcilere katıldı. Grup ayrıca, “Ampul Tayyip”, “George Bush Teroristtir” sloganı attı.

Tarihi Alman Çeşmesi’ne, “Irak, Felluce, Lice, Beyrut, Lübnan Direniyor”, “Emperyalizm Yenilecek Direnen Halklar Kazanacak”, “Katil ABD İşbirlikçi AKP” sloganları ile gelen eylemcileri, Ramazan nedeniyle Sultanahmet’te stant açan esnaf da izledi.

TARIK ALİ: “ORTADOĞU KAOSA DÖNDÜ”

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, eylemi “Küresel Savaş Karşıtı Hafta” nedeniyle gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, Irak’ta son iki ayda öldürülen insan sayısının 6 binden fazla olduğuna dikkat çekti. ABD’nin savaş suçu işlediğini belirten Soğancı, “Yeniliyorlar, görmezden gelseler de yeniliyorlar, rezil oluyorlar, duymazdan gelseler de rezil oluyorlar” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title