Haberler

Toksoy Çifti Davası Karara Bağlandı

Levent'te Metro Alt Geçidinin Kapalı Olması Nedeniyle Caddeden Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan 5.5 Aylık Hamile Şeniz ile Eşi Şenol Toksoy'un Ölümüyle Sonuçlanan Kazaya İlişkin Görülen Dava Karara Bağlandı.

Levent'te Metro alt geçidinin kapalı olması nedeniyle caddeden yolun karşısına geçmeye çalışan 5.5 aylık hamile Şeniz ile eşi Şenol Toksoy'un ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin görülen dava karara bağlandı.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Fermani Özgür Altun, Fatih Ürge ile Ali Türdü katılmadı. Sanık Altun'un avukatı, "Benim müvekkilim bu olayın faili değildir. Fail olarak düşünülse bile olay yeri yayalara geçiş hakkı olmayan bir yerdir. Aynı yerde yayalar için alt ve üst geçit yerleri mevcuttur. Bu itibarla maktuller olayda birinci derecede kusurludurlar. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini, mahkemede aksine bir kanaatin oluşması halinde ilgili yasanın lehe olan

hükümlerinin uygulanmasını ve paraya çevrilmesini ve de tecil edilmesini istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti Sanık Fatih Ürge ve Ali Türdü'nün suçlarını sabit bulmadığından CMK'nın ilgili maddesince beraatlarına karar verdi.

Sanık Ferman Özgür Altun'un taksirle 2 kişiyi öldürmek suçundan sabit bulan eylemine uyan TCK'nın ilgili maddesi gereğince 4 yıl hapis cezası ve 343 YTL adli para cezası ile cezalandırılmasına, bu cezanın da TCK'nın ilgili maddelerince indirime gidilerek 1 yıl 3 ay hapis ve 105 YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Verilen ceza daha sonra 4 bin 155 YTL adli para cezasına çevrildi. Mahkeme ayrıca sanığın ehliyetinin 1 yıl süreyle alınmasına karar verdi.

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sanık Fermani Özgür Altun'un babası Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Türkiye'de yılda belki 10 bin insan trafik kazasında hayatını kaybediyor. 150-200 bin insan yaralanıyor. Türkiye'de trafik kazası Türkiye'nin çok büyük bir sosyal olayıdır. Burada kasıt yok. Aile davadan vazgeçti. Biz yine bir sulh yönünü seçtik. Bu kazanın sonucunda bizler de çok büyük acılar çektik. E-5 gibi çok risk dolu bir yola girdikleri için kaza oldu. Ama öbür

tarafta, onlar belki ölüp kurtuldular ama bizde aynı acıları, üzüntüleri çektik. O bakımdan bütün mesele bundan sonra yaşayan insanlarla daha iyi diyalog içinde olup ve bir de öksüz kalan çocuğa sahip çıkmak meselesi. Bakımını üstlendik. Bütün yaşamı boyunca giderlerini, eğitimini ve her şeyini üstlendik" diye konuştu.

Kararı duyduktan sonra adliyede basın mensuplarına açıklama yapan Sanık Fermani Özgür Altun ise "Biz çocuğa burada ev alıyoruz. Bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu bir iyi niyettir. Bu reklam olsun diye yapılan bir şov değildir. Hep haberleri kötü yapmayalım, iyi de haber yapalım. Yılda 7 bin tane insan trafik kazasında ölüyor, 100 bin kişi sakat kalıyor. Birçok olay oluyor. Bunları hep iyi yönden değerlendirmek lazım. Önemli olan burada bir kaza olmuş. Ölenlerin kusurlu olmasına rağmen biz yine de

kendimizce üzerimize düşen görevi yaptık. 10 yaşındaki Doğa'ya sahip çıktık. Çocuğun ev, eğitim vs. ihtiyaçlarını karşıladık. Daha ne yapmamız gerekir. Bilirkişi raporunda zaten kusurlu yayalar. Yüzde 70 kusur yayaya verildi. Adli Tıp Kurumu'nda yüzde 100 verildi. Yani biz yapmamız gerekeni yaptık.Belki birçok kişi arkasını dönüp giderdi" şeklinde konuştu.

(SK-RA-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title