Haberler

Toki, Ayrancılar'da Çalışmalara Başladı

Ayrancılar İnönü Mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen farklı özelliklere sahip 315 toplu konut ile 8 dükkanın inşaatına başlandı.

Ayrancılar İnönü Mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleştirilen farklı özelliklere sahip 315 toplu konut ile 8 dükkanın inşaatına başlandı.

Torbalı'nın en büyük mahallesi 50 bin nüfuslu Ayrancılar'da yapılacak olan 315 konut için daha önce 15 bin kişiden anket amaçlı talep formu ve sosyal analiz verileri alınmış, en çok tercih edilen konut tipi, proje birimi tarafından değerlendirilmeye tabi tutulmuştu. TOKİ'den ihaleyi alan firma bir yandan inşaat şantiyesini kurma hazırlıklarını sürdürürken öte yandan zemin etüt çalışmalarına da devam ediyor. Torbalı Belediyesi yetkilileri, TOKİ konutlarının inşaat oranının yüzde 30 dolayında tamamlanmasından sonra başvuru taleplerinin alınacağını belirtti.

Modern ve yerel mimari bir arada

Yükseklikleri zemin+5 kat olan konutların 156'sı 2+1; 159 tanesi ise 3+1 planında inşa edilecek. Proje aşamasında modern ve yerel mimari sentezlendi. Cephelerde söveler ve dekoratif pencereler ile farklılık katmaya çalışıldı. Dükkanlarla konutlar iç içe tasarlandı. Konutların yanı sıra; donatı alanları, meydanı, dükkanları, geniş peyzaj, yürüyüş alanları ve çocuk oyun alanları ile tüm ihtiyaçlara yanıt verecek yeni bir yerleşim alanı oluşturuldu.

Başkan Görmez: "Torbalı'ya büyük talep var"

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez başta İzmir olmak üzere çevre il ve ilçelerden Torbalı'da ev edinme, burada yaşama ya da iş kurma talebinin zirve yaptığı bir dönem yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "İZBAN bu anlamda yeni bir dönemin başlangıcı oldu. İlçede yaşam kalitesi arttıkça; ulaşılabilirlik, sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlerde önemli artışlar olunca Torbalı çekim merkezi oldu. Şu anda özellikle konut sektörü ilçemizin büyüme lokomotifi oldu. Tarımsal üretimde, ihracatta, sanayide Türkiye'de ilk 5 ille yarışacak potansiyele ulaştık. Torbalı'nın önü açık. Burada gelecek var. Yatırımcılara da belediye olarak her türlü desteği kolaylığı sağlıyoruz. Bu başarı hikayesinde her Torbalılı'nın payı bulunuyor." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Adnan Yaşar Görmez Ayrancılar Torbalı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title