Haberler

Tofaş Ceo'su Eroldu: Seçim Sonrası Ekonomi Hızlı Bir Şekilde Yoluna Devam Edecektir

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, erken seçim kararının Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapacağını belirterek, "Bu şekilde seçim sonrası ekonomi hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir.

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, erken seçim kararının Türkiye ekonomisine pozitif katkı yapacağını belirterek, "Bu şekilde seçim sonrası ekonomi hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Aslında bu da 2019 yılı için bizi daha umutlu kılıyor" dedi.

Fiat ve Alfa Romeo Kahramanmaraş Bayisi Marfi Otomotiv'in yeni binasının açılış töreni için  kente gelen Cengiz Eroldu, Kahramanmaraş'ın büyüyen bir şehir olduğunu söyledi.

Suriye ve Irak normale döndüğünde Kahramanmaraş ekonomisinin de bundan payını alacağını belirten Cengiz Eroldu, otomotiv sektörünün ilk 3 ayını da değerlendirerek şunları söyledi:

"Otomotiv Sektörü olarak 2018 yılının ilk 3 ayını iyi kapattık. Seçimlerin öne çekilmesi de iyi oldu. Bu şekilde seçim sonrası ekonomi hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir. Aslında bu da 2019 yılı için bizi daha umutlu kılıyor. 2019 yılında da 2018'e göre büyüme bekliyoruz. 2018 yılında Fiat markasıyla yeni aracımız yok. Alfa Romeo'da yeni çıkardığımız iki aracımız var. Biri Giulia diğeri Stelvio. Bunlarda kendi sınıflarında çok başarılı araçlar. Bunun dışında ürün güncellemelerimiz sürekli olacak."

'OTOMOTİV SANAYİSİNİN BÜYÜMESİNİ İSTİYORSAK ÖTV DÜŞÜRÜLMELİ'

Herkesin Türkiye'de otomotiv pazarının nasıl büyüyeceğini konuştuğunu, bunun için Türkiye'ye yeni oyuncuların gelmesi gerektiğini ifade eden Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu şöyle devam etti:

"Yeni oyuncuların gelmesi için de Türkiye pazarının büyüyor olması lazım. Şimdi ÖTV aslında hükümetimizin vergi gelirlerinde önemli bir katkısı var, bunu da göz ardı etmememiz lazım. Bir yandan her birimizin kişisel bilançosu, şirketlerimizin bilançosu var ama bir de devletimizin bilançosu var. Devletimizin bilançosunda önemli bir kalem. Diğer taratanda da tabii ki talebi baskı altında tutuyor. Eğer otomotiv sanayisinin büyümesini istiyorsak ileriki yıllarda ÖTV vergisinin de kısmi olarak düşürülmesi hem müşteriler açısından hem sanayi açısından iyi olacak. Döviz kuru da fiyat artışlarını tetikliyor. Faiz artışı da aynı şekilde. Çünkü bugün finansmanda otomotiv satın almada önemli bir mekanizma. Müşterilerimizin artık çoğu peşin para ile araç almıyorlar. Yüzde 70 civarında müşterimizi banka kredisi ile otomotiv alıyor. Bence seçimler sonrasında bunların hepsi daha normalize olacak. Türkiye'de otomotiv sektörünün daha iyiye gittiğini hep birlikte göreceğiz."

- Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Cengiz Eroldu Türkiye Tofaş Fiat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title