Haberler

Tiyatro Sanatçısı Ayşegül Devrim Vefat Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından Emekli Tiyatro Sanatçısı Ayşegül Devrim Vefat Etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından emekli tiyatro sanatçısı Ayşegül Devrim vefat etti.

67 yaşında vefat eden Devrim için yarın Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde bir tören düzenlenecek. Törenin ardından Devrim, Teşvikiye Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ayşegül Devrim, 1942 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı İhsan Devrim'in kızı olan sanatçı, Arnavutköy Kız Koleji'nde, ardından İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda okudu.

Bir dönem İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu'nda da çalışan sanatçı, 1959 yılında sahneye çıktığı Oda Tiyatrosu'ndaki ''Gökteki Kaldırımlar'' adlı oyunla profesyonel oldu.

Aynı yıl İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na girdi. 1960 yılında asal kadroya alınan Devrim, 120 civarında oyunda yer aldı. Pek çok filmde ve dizide oynayan sanatçı seslendirme alanında çevirmen ve yönetmen olarak da çalıştı. 1997?2002 yılları arasında Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Ayşegül Devrim, 2007 yılında emekli oldu. Sanatçının Devrim ve Barış adlı iki oğlu bulunuyor.

Ayşegül Devrim, ''İki Efendinin Uşağı'', ''Yitik Köpek'', ''Bozuk Düzen'', ''Sapak'', ''Almanlar'', ''Kayıp Mektup'', ''Babanın Gorilleri'', ''Aç Gözlüler'', ''Avanak'', ''Hepsi Oğullarımdı'', ''Utanmazın Defteri'', ''Hırçın Kız'', ''Beş Katlı Binanın Altıncı Katı'', ''Binbir Gece'', ''Medea'', ''Çulsuzlar'', ''Kafes Arkasında'', ''Bir Garip Oyun'', ''Aşk Mektupları'', ''Hürrem Sultan'', ''Ferhat ile Şirin'' ve ''Üç Kız Kardeş'' gibi oyunlarda rol aldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title