Haberler

Tikrit: Irak'ta Gözaltına Alınan Kadın Gazeteci Serbest Bırakıldı

Lübnan Yayın Kuruluşu Lbc Grubu İçinde Yayın Yapan ve En Çok Satan Arapça Gazete Olarak Bilinen El Hayat Gazetesi'nin Türkmen Kökenli Muhabiri Gülşan El Beyati, Gözaltına Alındıktan 4 Gün Sonra Serbest Bırakıldı.

Lübnan Yayın Kuruluşu LBC Grubu içinde yayın yapan ve en çok satan Arapça gazete olarak bilinen El Hayat Gazetesi'nin Türkmen kökenli muhabiri Gülşan El Beyati, gözaltına alındıktan 4 gün sonra serbest bırakıldı.

33 yaşındaki gazetecinin serbest bırakılmasının ardından evinde sevinç gösterisi yaşandı. Beyati, gözaltına alınması ile ilgili olarak, "Gözaltında olduğum sırada kötü bir muamele görmedim. Müdürün odasında kaldım. Odaya yemek getirdiler. Beni direnişçilere yardım etmekle suçladılar. Oysa ben polislerle, herkesle konuşuyorum. Benim direnişçilerle bir ilgim yoktur. Bu sebepten dolayı sadece beni değil, çok sayıda kişiyi gözaltına aldılar. Basın özgürlüğünden çok bahsedilir. Ama Irak'ta basın özgürlüğü yoktur. Bana evimde neden internet hattı olduğunu sordular. Onlara göre evimdeki internet sayesinde direnişçilerle irtibata geçiyormuşum. Bilgisayarımın kartını aldılar. Onlarda kaldı. Çıktıktan sonra kendileri hakkında olumsuz şeyler söylememem konusunda beni uyardılar, tehdit ettiler. Onlar izin vermedikçe evimden dışarı çıkmamı yasakladılar" dedi.

Sayılı Arap medya gruplarından LBC adına çalışan Gülşan El Beyati, grup içindeki El Hayat gazetesinin muhabirliğini yapıyor. El Hayat, en çok satan Arapça gazete olarak biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title